Svenske og norske kollegaer hylder dræbt dansk hundefører: Giver 100.000 kr. til efterladt forlovet

Nils Würtzenfeld

389 uger siden

|

24/01/2017
112
Privatfoto
Privatfoto
Den efterladte forlovede til den dræbte hundefører Jesper Jul kan torsdag ser frem til en flot gestus fra svensk og norsk politi.

Dagens topnyheder

Det kom som et landsdækkende chok, da den 43-årige politimand Jesper Jul blev skudt og dræbt 6. december sidste år.

Siden har adskillige danskere vist deres støtte til Jesper Juls familie, hans to børn samt hans efterladte kæreste og forlovede, Zandra.

Blandt andet har adskillige gavmilde danskere via donationer samlet over to millioner kroner ind til Zandra samt til Jepser Juls to børn fra et tidligere forhold. Og nu kan Zandra ser frem til endnu en finansiel håndsrækning – denne gang fra Jesper Juls norske og svenske kolleger. Det skriver Expressen.se.

I vores broderlande er politiets hundeførere nemlig gået sammen om samle ind til den efterladte kæreste, der siden tabet af sin forlovede har stået i en svær økonomisk situation.

Zandra er nemlig ikke berettiget til at arve nogen penge fra Jesper Jul, da de to ikke var gift.

Derfor er 450 svenske og 200 norske hundeførere gået sammen om at samle 100.000 kroner ind til Zandra, som hun modtager på torsdag.

- Vi gør det af respekt og som kolleger, og vores kollegiale ansvar strækker sig også den forlovede, forklarer Fredrik Wemrin, der er leder af hundeførerne i Skåne.

Skudepisoden fandt sted foran Albertslund Politigård, hvor den 43-årige hundefører blev ramt af et skud i hovedet, og dagen efter blev erklæret død.

Efter skudepisoden er en 26-årig mand blevet anholdt og sigtet for drabet på Jesper Jul.

Jesper jul er den første danske politimand, der mister livet i tjeneste i mere end 20 år.