Teenagere bag bombetrussel mod dansk hospital

Foto: René Schütze/Fotograf René Schütze/Ritzau Scanpix

Tre drenge havde færd i nogle alvorlige drengestreger i løbet af natten, da de placerede en taske foran Aalborg Universitetshospital. Politiet har fanget to af de tre drenge.

Tre unge drenge må i den grad have røde øre i dag, efter at de blev taget i en særdeles grov spøg. De to drenge fik nemlig bombealarmerne til at ringe på Aalborg Universitetshospital, så forsvarets ammunitionsryddere måtte tilkaldes.

Klokken 00:30 blev politiet tilkaldt til Aalborg Universitetshospital, hvor de afspærrede kvarter omkring sygehuset. Ydermere fortalte de borgerne på gaden, at de ikke skulle opholde sig i de rum, der var retvendt mod sygehuset.

“Vi adviserede beboerne i Reberbansgade om, at de ikke skulle opholde sig i rummene ud mod gaden”, fortalte vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi til DR P4 Nordjylland.

Læs også

Heroisk hund redder ejer fra hajangreb

En taske var blevet placeret foran Aalborg Universitetshospitals afdeling i det centrale Aalborg, og derfor blev forsvarets ammunitionsryddere tilkaldt til stedet, så de kunne få styr på situationen.

Cirka to timer efter de blev tilkaldt, valgte de at skyde tasken, men det viste sig, at den ikke indeholdt en bombe. I stedet var det bare særdeles grove drengestreger af tre drenge.

“Der var tale om en grov spøg begået af tre store drenge,” fortæller vagtchefen til DR P4 Nordjylland.

Motivet er ukendt

Drengene var blevet fanget af et overvågningskamera, og politiet lykkedes med at anholde to af drengene i løbet af natten. Der er tale om en dreng på 14 år og en dreng på 15 år. Den sidste dreng er fortsat på fri fod.

Hvorfor drengene ville frembringe en bombetrussel, ved politiet endnu ikke. Drengene har ikke ønsket at udtale sig om motivet.

“De ville ikke siger noget som helst om motivet. Vi valgte at køre dem hjem til deres forældre, og de sociale myndigheder er også blevet kontaktet,” fortæller vagtchefen.

Hovedgangen på hospitalet var spærret grundet tasken, så patienterne blev fragtet ind og ud af hospitalet via bagindgangen.

Læs også

Kan man få så meget for sine Disney-VHS? - Se om din Disney-film er guld værd

 

Dagens Gossip