Tiltale: 19-årig kvinde uden kørekort kørte ræs i Mercedes - dræbte ung mand

11/05/2017 09:00

Nils Würtzenfeld

112
I januar kørte en 19-årig kvinde en ung mand ihjel under et vanvittigt bilræs gennem Københavns gader. Den unge kvinde er nu tiltalt for uagtsomt manddrab.

Mest læste i dag

Natten til den 14. januar kørte en sort og hvid Mercedes om kap gennem Københavns gader.

Den vilde jagt fik dog en brat afslutning, da den sorte Mercedes i et lyskryds bragede ind i siden på en Uber-bil. Chaufføren i bilen blev hårdt kvæstet, og en 22-årig passager dræbt på stedet.

Nu står den formodede fører af den sorte Mercedes, en kun 19-årige kvinde, anklaget for uagtsomt manddrab. Det skriver eb.dk.

Ifølge anklageskriftet mod den unge kvinde, kørte begge Mercedes-biler over for rødt lys i krydset Ågade og Bülowsvej og fortsatte ad Ågade, hvor der blev kørt om kap.

Også her blev der i krydset Ågade og Jagtvej kørt over for rødt lys, hvilket skete med mindst 76 kilometer i timen på en strækning, hvor fartgrænsen er 50 kilometer i timen.

Det var også i dette lyskryds, at den sorte Mercedes klokken 03.45 kolliderede med Uber-bilen, mens føreren af den hvide Mercedes flygtede fra ulykkesstedet.

Politiet har efterfølgende fundet føreren af den hvide Mercedes, som er blevet tiltalt for vanvidskørsel og skal for en dommer i en separat retssag. 

I den sorte Mercedes befandt sig ud over den 19-årige også hendes 24-årige kæreste og en 18-årig veninde. De blev alle anholdt.

Siden er den 19-årige blevet tiltalt for uagtsomt manddrab og legemsbeskadigelse, for at have bragt andres liv og førlighed i fare og for flere andre overtrædelser af færdselsloven.

Den 19-årige havde i øvrigt heller intet kørekort. Hun nægter sig skyldig. 

Retssagen mod den unge kvinde starter torsdag i Københavns Byret, og der ventes at falde dom 6. juni.

Læs også: 18-årig bilist med kokain i blodet standset af politiet - stofferne flød i bilen.