Tiltale: Far misbrugte sovende 13-årig datter og gjorde hende gravid

Ane Sørensen

354 uger siden

|

26/09/2017
112
En 13-årig pige fra Nykøbing Falster er blevet misbrugt af sin far flere gange. Foto: Shutterstock (arkiv)
En 13-årig pige fra Nykøbing Falster er blevet misbrugt af sin far flere gange. Foto: Shutterstock (arkiv)
En 47-årig mand fra Nykøbing Falster er tiltalt for at have misbrugt sin datter flere gange og gjort hende gravid. Han er dog kun tiltalt for forsøg på voldtægt, da hun var vågen og kunne have sagt fra.

Dagens topnyheder

En grov sag om misbrug og incest begyndte ved retten i Nykøbing Falster i dag.

En 47-årig mand er tiltalt for at have haft samleje med sin, på daværende tidspunkt, 13-årige datter i fire-fem tilfælde i en periode, der strakte sig fra den 23. oktober til 1. december 2013.

Pigen blev gravid og måtte senere få en abort. Det skriver Ekstra Bladet.

Anklagemyndigheden mener, at faderen gennemførte samleje med datteren, mens han troede, at hun sov og derfor ikke kunne modsætte sig.

Ifølge anklageskriftet var pigen dog vågen, men turde ikke modsætte sig faderen. Derfor er der juridisk set ‘blot’ tale om forsøg på voldtægt:

- Den principale tiltale går på at skaffe sig samleje med en, som tiltalte troede sov. Hvis man har samleje med en, som på grund af søvn ikke kan modsætte sig de her handlinger, så straffes man efter den bestemmelse (§ 216 stk. 1, nr. 2, red.).

- Men her er det vores opfattelse, at vedkommende har været vågen på det tidspunkt, så derfor er det kun et forsøg i forhold til den. Det er forsøg på voldtægt af en sovende - fordi vedkommende, ifølge vores betragtning, ikke sover, siger anklager Mia Østergaard til Ekstra Bladet.

Pigen kontaktede efter misbruget Børns Vilkår, som lavede en indberetning til kommunen, hvorefter de foretog en politianmeldelse. Hvis faderen bliver dømt, vil anklagemyndigheden gå efter udvisning for bestandig.

Faderen nægter sig skyldig i alle anklager mod ham.

Sagen begynder i dag, tirsdag, ved Retten i Nykøbing Falster og ventes afsluttet 3. oktober.

Værste gæster nogensinde: Politiet kaldt ud til bryllup i Nordjylland to gange