To personer udvist af Danmark: Politiet gjorde chokerende fund i telt på Roskilde Festival

01/07/2023 13:48

Nicolai Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet gjorde et chokerende fund i et telt på Roskilde Festival. Det har kostet en tur bag tremmer for en 23-årig kvinde og 29-årig mand.

Mest læste i dag

En 23-årig kvinde og en 29-årig mand fra Rumænien kan se frem til at ruske tremmer. Lørdag var de to rumænere i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor de fik en straksdom.

Kvinden og manden blev anholdt fredag eftermiddag på Roskilde Festival, efter politiet gjorde et chokerende fund i deres telt. Det viste sig, at det var fyldt med tyvekoster. Blandt andet fandt politiet flere stjålne mobiltelefoner.

Det var en mandlig gæst på Roskilde Festival, der hjalp politiet på sporet af de to rumænere. Han havde mistet sin telefon, men fandt frem til den via en sporingsfunktion.

"En 22-årig mand, der havde mistet sin telefonen, brugte sporingsfunktionen til at få en ide om, hvor den var," siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Til en start allierede manden sig med nogle vagter på festivalpladsen. I fællesskab fandt de frem til et telt, der passede sammen med, hvad han kunne se på sporingsfunktionen. Dernæst blev politiet tilkaldt.

"Han havde en mistanke om, hvor den var, og den mistanke blev kun bekræftet af patruljen, da vi fandt den i teltet," siger Martin Bjerregaard.

Da politiet dukkede det sig op, at det ikke blot var mandens telefon, der lå i teltet. Derimod fandt de også fire andre telefoner, iPods, høretelefoner, powerbanks, mobilcovere samt et par solbriller med navn på.

Derudover befandt de to rumænere sig også i teltet, da politiet dukkede op. Derfor kunne det også hurtigt klargøres, at ingen af dem havde et navn, der matchede, hvad der stod på solbrillerne.

Alt, hvad der blev fundet i teltet, er blevet beslaglagt af politiet. Tyvekosterne vil blive brugt som bevis i sagen mod de to rumænere.

Det formodes, at de mange fundne effekter stammer fra andre gæster på Roskilde Festival, der er blevet bestjålet. Den næste opgave for politiet vil derfor være at identificere, hvem de forskellige effekter tilhører.

Ifølge Ekstra Bladet endte lørdagens grundlovsforhør med, at de to rumænere modtog en straksdom på 40 dages ubetinget fængsel. Desuden er de også blevet udvist af Danmark med et indrejseforbud i seks år.