Tyv stjal bil med nøglerne i: Overså en vigtig detalje

Foto: Kristensen Lasse/Ritzau Scanpix

En biltyv tænkte han var snedig, da han stjal en bil, hvor nøglerne allerede sad i. Desværre overså han en vigtig detalje.

Hvis man endelig har planer om at stjæle en bil, så bør man gøre sig selv den tjeneste, at man lige kigger ordentligt efter, hvad der sidder i bilen.

Tidligere har biltyve stjålet biler, hvor der sad børn på bagsædet, og der er nok ingen tvivl om, at den 29-årige mand der stjal en varevogn i Ebeltoft torsdag eftermiddag, hellere end gerne have haft et barn i bilen i stedet for den GPS, der var monteret.

Læs også

Advarsel: 150.000 danskere kan HELT miste tv-signalet

Den 29-årige mand stjal bilen fra en byggeplads, hvor nøglerne var efterladt i bilen, og han stak derefter af.

En time senere gik det op for ejeren af bilen, at den var blevet stjålet, og han kontaktede derfor politiet, og informerede dem om, at der sad en GPS i den.

Alt for mange gør det

Ved hjælp af GPS’en kunne politiet forholdsvis hurtigt spore sig frem til, hvor bilen befandt sig, så de sendte en patrulje af sted.

Patruljen stødte på bilen ved en motortrafikvej omkring afkørslen mod Rønde, og her slog betjentene til og standsede bilen.

Den 29-årige mand havde i forvejen fået frakendt sit kørekort, og ifølge Østjyllands Politi virkede han påvirket af stoffer. Klokken 11.05 blev han anholdt, hvor han også blev sigtet for biltyveri, narkokørsel og kørsel uden førerret.

Man skulle måske tro, at det hører sig sjældenhederne til, men faktisk bliver der ofte stjålet biler, hvor nøglerne sidder i. Det viser en undersøgelse fra Kantar Gallup, der har foretaget den for Gjensidige Forsikring.

“Hvis man efterlader bilen i tomgang eller med nøglerne i tændingen, stiger risikoen for, at den bliver stjålet. Det bliver anset som grov uagtsomhed, og så er det ikke sikkert, at forsikringen dækker. Jeg kan godt forstå, at det er dejligt at komme ud i en varm bil, men det forudsætter jo, at biltyven ikke er kørt med din bil,” lyder det i pressemeddelelsen fra Gjensidige Forsikring.

Opfordringen lyder derfor, at du aldrig lader dine nøgle ligge i bilen, uanset hvor lang tid, du er væk fra den.

Læs også

Dansk skolelærer i karantæne

 

 

Dagens Gossip