Vagt blev kaldt ud til indbrud på jysk kro: Overvågning afslørede ham i at gøre det vanvittige

Foto: Shutterstock

Der går efter alt at dømme en rum tid, før den 43-årige kan arbejde som vagtmand igen.

Når man bliver betalt for at passe på andres ting, er det en virkelig dårlig idé at stjæle fra dem.

Det må en 43-årig vagtmand fra Lindved sande, efter han i bogstaveligste forstand blev snuppet med fingrene i indsamlingsbøtten, skriver Horsens Folkeblad

I sidste uge blev han ved Retten i Kolding idømt 30 dages ubetinget fængsel og to års frakendelse af retten til at være ansat i en vagtvirksomhed.

Den 8. oktober sidste år blev han under sit arbejde sendt til Borgerkroen i Vestergade i Vejle. Her var tyverialarmen gået klokken 05.20. Manden skulle sikre sig, at eventuelle indbrudstyve havde forladt stedet.

Læs også

Mens vagten ventede på politiet, blev han fanget på kroens overvågningskamera. Her så man den 43-årige tage en indsamlingsbøsse fra Frelsens Hær og stikke den ind under jakken. Bøssen indeholdt omkring 800 kroner.

Vagten er tidligere dømt for berigelseskriminalitet. I retten nægtede han sig skyldig. Han forklarede, at han blot havde flyttet indsamlingsbøssen ind i kroens baglokale.

Den forklaring købte ejeren af Borgerkroen dog ikke. Ejeren fortalte i vidnesskranken, at man aldrig havde fundet bøssen andre steder på kroen efterfølgende.

På baggrund af det valgte retten at kende den 43-årige vagt skyldig. Det blev understreget, at det var skærpende omstændigheder for tyveriet, at han arbejdede som vagtmand.

Læs også

Sjællandsk mormor narret af sit eget barnebarn: Lokkede hende i grov fælde

Dommen blev anket på stedet.

 

Dagens Gossip