Forside Opskrifter Fritter uden dårlig samvittighed

Fritter uden dårlig samvittighed

Fritter uden dårlig samvittighed

De smager himmelsk!

Lige nu læser andre

Gulerodsfritter med spicy estragonmayo

Hvis du ikke allerede har prøvet at lave fritter af gulerødder, så kan det virkelig anbefales – og det er en super nem måde at få spist flere af de sunde rødder på!

 

Fritter til 4 personer

Læs også

2 kg gulerødder

Olivenolie, havsalt og sort peber

Mayo til 4 personer

3 dl god mayonnaise

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. stødt mild paprika

2 tsk. chiliflager

2 tsk. ahornsirup

Saften af ½-1 lime

2 små potter frisk estragon

 

Fritter

Skræl gulerødderne og skær dem ud i passende fritstørrelse – fritterne svinder en del, så skær dem ikke for korte.

Foto: Sabine Murati

Fordel fritterne jævnt på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Dryp gavmildt med olivenolie og krydr med havsalt og sort peber. Vend rundt i fritterne, så alle dækkes af olie og krydderier.

Foto: Sabine Murati

Bag fritterne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 50-60 minutter.

Foto: Sabine Murati

 

Mayo

Hak estragonen meget fint og rør alle ingredienserne sammen.

Foto: Sabine Murati

Smag mayonnaisedippen til og server den til gulerodsfritterne.

Foto: Sabine Murati

 

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

 

 

Læs også

Fandt du artiklen spændende? Del den her Del artiklen: