Forside Nyheder Danskerne bruger mindre på dette års sommerferie

Danskerne bruger mindre på dette års sommerferie

Danskerne bruger mindre på dette års sommerferie

Lige nu læser andre

Sommerferiebudgettet er skrumpet en lille smule i forhold til sidste år. Samlet vil danskerne skrue ned på feriebudgettet med 1,5 procent i forhold til sidste år. Det viser en opgørelse, som TNS Gallup har lavet for Nordea.

I kroner og ører svarer det til, at vi bruger en halv milliard kroner mindre på ferien i år sammenlignet med i fjor. Men hovedstaden skiller sig ud. Her giver man feriebudgettet et vitamintilskud på otte procent, siger forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen.

– Danske husstande skærer i snit 190 kroner af sommerferiebudgettet sammenlignet med i fjor. Gennemsnitsbudgettet dækker over store forskelle. Eksempelvis forventer halvdelen af alle husstande, at sommerferien kan holdes under 10.000 kroner alt inklusive, siger hun.

Samlet bruger vi i gennemsnit 12.460 kroner pr. husstand på sommerferien. Og hvor mange skærer ned, så vælger nordjyderne og folk i hovedstaden at skrue op for ferieforbruget.

Læs også

– Budgetmæssigt er forskellen mellem den dyreste husstandsferie i hovedstaden til den billigste i Midtjylland på små 4000 kroner. Det er den største regionale forskel, vi har set siden 2011, siger Ann Lehmann Erichsen.

Og netop midtjyderne bunder og skruer ned for tredje år i træk, ligesom sjællænderne også har nedjusteret feriebudgettet tre år i træk.

– Danskernes forskellige ferieforbrugsforventninger kan delvis læses i lyset af den forskellige udvikling på boligmarkedet, vi ser region for region. Men man skal fortolke med varsomhed, siger Nordeas forbrugerøkonom.

– Historisk set har vi eksempelvis ikke uden videre kunnet bruge udviklingen i ledigheden til at forklare op- og nedjusteringerne af feriebudgettet. Mange faktorer spiller ind, påpeger hun.

Og en af faktorerne for et mindre budget kan være, at det var godt vejr, da undersøgelsen blev lavet:

– Jeg hæfter mig ved, at det gode sommervejr, som herskede, mens undersøgelsen blev gennemført, kan have fået en del til at tænke, at “vi bliver hjemme i år”, og det kan have sænket forbrugsskønnet, siger Ann Lehmann Erichsen.

/ritzau/

Læs også

Ads by MGDK