Her er hvad vi ved, som “Badehotellet”-elskere kan glæde sig til.
Lige nu læser andre
Kulisserne fra TV 2’s seermagnet “Badehotellet” får nu permanent adresse på Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk.
Under høj, klar sommersol og flankeret af veterankøretøjer lagde 150 frivillige i 1950’er-outfits mandag formiddag krop til første spadestik på det kommende Badehotel – et byggeri, der skal sætte fokus på dansk feriekultur i efterkrigstiden.
Det skriver BILLED-BLADET, der var til stede ved det første spadestik.
Projektet tog fart, da seriens producer, Michael Bille Frandsen, indså, at de detaljerige dekorationer var ved at ende på lager. Han kontaktede Nyvang, som straks greb chancen for at forvandle seriesættet til et nyt formidlingsmiljø. Forfatterne bag serien, Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, gav øjeblikkeligt grønt lys.
Læs også
Siden har centeret strikket et finansielt og praktisk net sammen med Holbæk Kommune, Region Sjælland, EBH Byg og flere fonde – senest har SJF Bank og dens fond trådt til med kontant opbakning. De frivillige håndværkere står nu klar til at genopføre hall, værelser og strandpavillon i fuld skala.
Tidstypisk håndværk og fællesskab
Indretningen bevarer Wegner-stole, messingskilte og kulørte lampeglas, som tv-seerne vil genkende fra skærmen. Når huset åbner dørene, bliver det ikke blot en kulisse, men en levende scene, hvor guider i 1940’ernes og 50’ernes sommertøj inviterer publikum til at smage datidens musik, mad og strandliv.
“Badehotellet har samlet danskerne gennem årene. Nu samler det frivillige, fagfolk og formidlere – og bliver en del af en virkelighed, man kan gå rundt i. Jeg glæder mig til at se det, når det står færdigt!” sagde Michael Bille Frandsen efter at have plantet skovlen i mulden.
Oplevelsescenteret forventer at tage imod de første gæster i løbet af 2026. Her vil historieformidlere koble tv-nostalgien med fortællingen om billismens gennembrud, charterture og de spirende feriefridage, der for alvor sendte danskerne til kysten.