“Vi glemte at spørge publikum”, lyder det fra festivalen, der nu kryber til korset.
Lige nu læser andre
Burgerne og fiskeanretningerne vender tilbage til Aarhus’ store musikfestival NorthSide.
Efter et par år med fuldt plantebaseret menu har festivalledelsen besluttet at genindføre både kød og fisk i madboderne.
Tilbage i 2022 valgte festivalen at gå all in på en grøn profil og fjernede alt animalsk fra menukortet – en beslutning, der skabte debat og delte både gæster og festivalmiljø.
Festivalchef Brian Nielsen erkender nu, at beslutningen ikke var forankret godt nok blandt publikum. “I 2022 glemte vi at spørge publikum,” siger han i en pressemeddelelse.
NorthSide forklarer, at reaktionen fra gæsterne har været markant. Mange følte, at festivalen trådte for langt ind i folks personlige valg, og ifølge Brian Nielsen har det haft konsekvenser for billetsalget.
Læs også
“Nogle overvejer sågar ikke længere at tage på vores festival, da de ikke ser det som en festivals opgave at beslutte for folk, hvad der skal spises. Vi må desværre erkende, at denne procentdel er endog meget stor, og at frasige os potentielle deltagere er simpelthen ikke økonomisk bæredygtigt for os. Det var en stor fejl, det vil vi gerne beklage,” siger han.
Beslutningen betyder, at NorthSide fra næste sommer igen vil tilbyde et mere varieret udvalg i madboderne – dog fortsat med fokus på bæredygtighed. Festivalen understreger, at de grønne tiltag fortsætter, men at menukortet fremover skal rumme lidt mere af det hele – også for dem, der savnede en pølse til øllen.