Forside Indland Verdens bedste oksemørbrad er kåret – og den er fra...

Verdens bedste oksemørbrad er kåret – og den er fra Danmark

Verdens bedste oksemørbrad er kåret – og den er fra Danmark
World Steak Challenge

De løber med prisen for fjerde gang.

Lige nu læser andre

De har tidligere vundet i 2018, 2019 og 2021 , og nu har JN Meat International igen sikret en titel i det prestigefyldte verdensmesterskab i bøf, World Steak Challenge.

Blandt mere end 300 kåringer i konkurrencen, som hylder og anerkender verdens dygtigste og mest passionerede kødproducenter, fandt Slagelse-virksomheden for fjerde gang vej helt til toppen og sikrede en af de blot syv titler i den absolutte topkategori for verdens bedste udskæringer, World’s Best Grass-Fed Fillet – verdens bedste græsfodrede oksemørbrad.

Kødet blev traditionen tro bedømt på både smag, saftighed, mørhed og udseende af en jury bestående af mere end 60 uafhængige eksperter, blandt andre den irske tv-kok Richie Wilson og den græsk-engelske chefkok hos Heliot Steak House i London, Ioannis Grammenos.

Sker for fjerde gang

Den omfattende smagning fandt sted i Amsterdam i september, mens titlerne blev offentliggjort og uddelt på det eksklusive steakhouse Smith & Wollensky i London den 10. november.

“Jeg og hele mit dygtige team bag JN Meat International er enormt stolte over igen at blive præmieret som verdens bedste i vores branche, nu for fjerde gang. Det er et bevis på, at det hårde arbejde med konstant at opsøge og udvikle kød af højeste kvalitet giver mening. At få anerkendelsen for at levere det fineste oksekød gør hele indsatsen værd og styrker kun motivationen til at blive ved,” lyder det fra John Sashi.

Læs også

JN Meat International sikrede også andre medaljer i årets VM, blandt andet ni guldmedaljer.

Det præmierede kød kommer fra JN Meat Internationals eksklusive SASHI- og Freygaard-serie, som stammer fra finsk opdrættet og græsfodret Ayrshire-kvæg.

“Finland giver ganske enkelt de bedste betingelser for opdræt. Her er fred og ro, naturen er i balance og mange arealer er stadig imponerende rene og uberørte. Det er blandt andet på grund af disse optimale forhold, at kvæget leverer noget af verdens bedste oksekød, målt på både mørhed og smag,” forklarer John Sashi, som samtidig knytter en kommentar til den globale omstilling, der netop kræver stillingtagen blandt kødproducenter.

“Fokus flytter sig mod noget, som vi faktisk allerede har haft fokus på i årevis. Ligesom de fleste andre producenter, som deltager i World Steak Challenge, har vi længe haft ambitioner om både at kunne tilbyde det bedste oksekød og samtidig gøre branchen grønnere. Jeg er overbevist om, at både nuværende og fremtidige generationer stadig vil spise oksekød, men mængden vil blive mindre – til gengæld vil kravet til kvalitet blive endnu større,” slutter John Sashi.

Ads by MGDK