Godt nyt til danske boligejere

Foto: Shutterstock

De danske boligejere kan gå et godt år i møde, hvis man skal tro en erfaren økonom.

Renterne på boliglån er i løbet af 2022 steget i takt med at inflationen ligeledes er steget. Især de populære flekslån har oplevet en stor procentuel stigning, og er på under to år blevet tidoblet fra 0,5 procent til 5,0 procent.

Den noget trælse stigning vil dog snart vende og føre til et kraftigt neddyk. Det spår den danske topøkonom Jens Søndergaard, der har brugt 17 år på at studere den store verdensøkonomi.

Læs også

Flere biler brudt i brand: Nu tilbagekalder Ford mere end 630.000 biler

Derudover har han en fortid i Bank of England og i dag er økonom i den London-baserede Capital Group, der forvalter en samlet formue på mere end 2.200 milliarder dollar. Det er altså en mand, som ved en ting eller to om økonomi.

Selvom både den amerikanske og europæiske centralbank forventes at hæve renten igen i december måned, så er det faktisk godt nyt.

Jens Søndergaard tror nemlig, at nye rentestigninger vil ramme den globale økonomi i sådan en grad, så væksten vil gå i bakgear. Skulle der komme en såkaldt recession, så vil det ifølge Jens Søndergaard få centralbankerne til at sænke renterne igen for at få økonomien op.

»Farten i økonomien bremser meget drastisk ned på grund af de voldsomme pengepolitiske stramninger, og det betyder, at renterne kan komme ned allerede i 2024. Jeg tror, at vi skal forberede os på negativ inflation i USA og en amerikansk styringsrente på én procent i slutningen af 2024,« siger Jens Søndergaard til Børsen ifølge B.T.

Får Jens Søndergaard ret, så vil det smitte af på de danske boligrenter, som vil følge med ned.

Læs også

Sådan har Elizabeth Fritzl det i dag

 

Dagens Gossip