Avis: Kasper Hjulmand løj efter Eriksens kollaps

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Landstræner Kasper Hjulmand beskyldes for at have løjet, efter Christian Eriksen fik hjertestop i Parken under EM-slutrunden.

Da Danmark tog imod Finland i Parken i den 12. juni 2021, var det deres åbningskamp ved EM-slutrunden.

Læs også

Rema 1000 tilbagekalder tilbudsvare: Kan give voldsomme symptomer

Derfor var stadion fyldt med forhåbningsfulde fans, der håbede på, at de danske drenge kunne lægge stærkt ud med en sejr.

Mere end et år efter, er det dog næppe det danske landsholds præstation, kampen bliver husket for. Derimod husker langt de fleste kampen for, at Christian Eriksen i slutningen af første halvleg kollapsede og fik hjertestop.

Efterfølgende var der stor tvivl om, hvorvidt kampen skulle genoptages, eller om Det Europæiske Fodboldforbund ville udsætte kampen.

Både DBU og landstræner Kasper Hjulmand har hævdet, at man fik to muligheder af UEFA. Enten kunne man spille kampen færdig med det samme, eller vente til næste dag kl. 12.

Nu hævder Weekendavisen dog, at det ikke helt er sandheden. Dette skulle den danske avis have information om fra unavngivne kilder helt tæt på beslutningen.

Ifølge disse kilder blev Hjulmand og co. præsenteret for en række forskellige scenarier, da det stod klart, at Christian Eriksen var stabiliseret. Bl.a. blev det tilbudt, at kampen kunne spilles søndag aften eller mandag middag – 40 timer efter.

Disse muligheder har ikke tidligere været fremme i lyset, og ifølge Weekendavisens kilder, havde Kasper Hjulmand vished om disse, selvom han har givet udtryk for noget andet.

Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, har dog afvist, at der skulle være hold i de anklager, der er blevet fremsat af Weekendavisen og journalist Asker Hedegaard Boye.

Han har slået fast, at de blev præsenteret for de to scenarier, som tidligere har været meldt ud. Hertil har han også udtalt, at han selv var i rummet, da mulighederne blev præsenteret. Dertil fortæller han også, at han kun udtaler sig for at forsvare Kasper Hjulmand.

"Jeg synes, det er så langt ude. Det er en billig omgang. Jeg har mest af alt ondt af Weekendavisens læsere, som skal lægge ører til en historie, der ikke er sand, og jeg har ondt af Asker Hedegaard Boyes troværdighed, som endnu engang har lidt et knæk," siger han ifølge Ekstra Bladet.

Ydermere hævder han, at journalist Asker Hedegaard Boye har 'en agenda om, at han vil have skovlen under Kasper Hjulmand'.

Derudover har Frihedsbrevet talt med landstræner Kasper Hjulmand, som de mødte til Folkemødet på Bornholm. Her blev det blankt afvist, at der skulle være hold i anklagerne mod ham.

Læs også

Jakob Ellemann haster hjem fra Folkemødet: Far er indlagt på Rigshospitalet

 

Dagens Gossip