Afslører: Sådan holder dine frugt- og grøntsager længere

Foto: Shutterstock

Der er flere forskellige metoder, som man med fordel kan bruge for at lade frugt- og grønt holde længere.

Frugt og grøntsager udgør en stor del af en sund og alsidig kost. Desværre holder de ikke for evigt, og de fleste har formentlig prøvet at måtte smide noget fordærvet grønt ud.

Der er mange forskellige metoder til at opbevare fødevarer bedst muligt, men nu kommer en virksomhed med en række tricks, som kan få frugt- og grøntsager til at holde sig længere.

Læs også

Meny med varmt tilbud på Kærgården: Ikke set billigere siden nytår

Man kan med fordel bruge vand til at forlænge levetiden for grøntsager som asparges og broccoli.

GoGo Fruit Basket siger ifølge Mirror følgende om vand som hjælpemiddel:

"Opbevar stilken af grøntsager som broccoli, selleri og asparges i vand for at hjælpe dem med at holde sig friske og sprøde så længe som muligt. Ved at gøre dette og holde vandet friskt, kan dine grøntsager holde i op til fem dage."

Det anbefales også, at man adskiller frugt og grønt, der producerer store mængder ethylengas, da dette fremmer modningen og kan få resten af ens fødevarer til at modne hurtigere.

"At adskille fødevarer, der producerer mere ethylengas fra dem, der ikke gør det, er en fantastisk måde at reducere madfordærv på. Ethylen fremmer modning i fødevarer og kan føre til rådden mad. Fødevarer, der producerer ethylengas under modningen, omfatter fødevarer som bananer, tomater, ferskner og pærer."

Man bør også lade stenfrugter som nektariner og mango blive ude af køleskabet til at starte med.

Efter et par dage kan man dog godt ligge dem ind på køl, da det vil holde dem friske.

Læs også

Viktor Axelsen trækker stikket: Har brug for en pause

.

Dagens Gossip