Smart tip: Det kan du bruge vin-rester til

Foto: Shutterstock.com

De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut nu.

Er du glad for vin? Så kender du nok til, at det godt være svært at få drukket hele flasken på et par dage. Så bliver vinen dårlig og ender i bunden af vasken. Men sådan behøver det ikke være.

Læs også

Mor giver baby McDonald’s-mad: ‘Det kan jeg ikke se noget problem i’

“Vin er godt på mange måder. Det smager fantastisk, og i de rette mængder kan det også være godt for helbredet, men det kan bruges til meget mere end at drikke eller lave mad med. Derfor er det en skam at så mange vinrester ender i vasken i stedet for, at man får det brugt til noget fornuftigt, forklarer René Dreijer, vinekspert hos Klubvin.dk i en pressemeddelelse.

Fire ting du kan bruge vin-resterne til

Det mest kendte trick til at få brugt det sidste af vinen, eller undskyldningen for at åbne en ny flaske, er ifølge René Dreijer, at man kan hælde en sjat rødvin i saucen eller kødretten eller koge en risotto med et stort glas hvidvin. Men skal man ikke lige i køkkenet, så er der mange andre kreative måder at bruge resterne på.

Vin-resterne kan også bruges til andet end i madlavningen. Foto: Shutterstock.com

Vineksperten giver sine fire bud på, hvad man skal gøre med resterne:

  • Frys vinen ned. Har du en smule vin til overs, så hæld det i en isterningbakke, og lav isterninger af vinen. De er nemme at tage frem på et senere tidspunkt, hvis der skal bruges vin i en sauce eller en marinade, men de kan også bruges til at holde drinks kolde, uden at udvande smagen. Det passer perfekt til en sommerlig sangria.

  • Tag bad i rødvin. Rødvin er et glimrende middel til at rense og blødgøre huden. Stoffet resveratrol, og vinsyren i rødvinen, hjælper med at blødgøre og gendanne huden. Bland lidt rødvin med vand i en skål, og bruge det til at rense ansigtet, eller hæld et par glas i et karbad eller et fodbad.

  • Gør rent med hvidvin. Hvidvin kan bruges som et effektivt rengøringsmiddel hvor alkoholen, kombineret med syren i vinen, fjerner fedtpletter og slår bakterier ihjel, uden brug af stærke kemikalier man normalt finder i rengøringsmidler. Man skal dog passe på med granit, da syren i vinen kan beskadige stenen.

  • Brug rødvin til at fange bananfluer. Sidst, men ikke mindst, kan rødvinen også bruges som insektmiddel mod bananfluer, som hærger luftrummet omkring frugtskålen. Men stil et glas rødvin ved siden af frugtskålen, dæk glasset til med husholdningsfilm, og prik små huller i filmen. Vinen tiltrækker bananfluerne, der vil kravle ned i glasset, men ikke kan komme ud igen, og frugterne er nu fri for bananfluer.

Læs også

Mand faldt på knæ i Disneyland: Nu bliver han mobbet på Facebook

 

 

 

Dagens Gossip