Ekspert: Derfor skal du ikke opbevare din ost i køleskabslågen

Foto: Shutterstock.com

Du bør ikke opbevare ost i køleskabslågen. Og det er der faktisk flere gode grunde til.

Det er de færreste, der er uenige i det faktum, at køleskabet er en af de mest vidunderlige produkter af menneskelig innovation. Ligeledes er der også mange, der mener, at ost er en fantastisk opfindelse, som bringer dem stor glæde.

Men hvad får man, hvis man blander de to ting? Nogle tror, at man dermed kan få sin ost til at holde sig i længere tid. Faktum er dog, at det også kan føre til potentielle fejl.

Læs også

Sådan slipper du af med dug og kondens på indersiden af vinduerne

Eksempelvis kan det virke praktisk at opbevare din ost i lågen på dit køleskab, men det er ikke sikkert, at det er en god idé. Der er nemlig en række ting, du skal huske, hvis du vil sikre, at din ost forbliver både frisk og velsmagende.

Ost, der er et mejeriprodukt, der kræver, at det bliver opbevaret i både stabile, kølige og tørre omgivelser. Selvom mange tror det modsatte, så er det faktisk ikke noget, der gør sig gældende for din køleskabslåge, lyder det fra mediet Tasting Table.

Køleskabslågen bliver derimod åbnet mange gange i løbet af en dag. Derfor er det også det sted i køleskabet, der er mest udsat for luftfugtighed og temperaturændringer, hvilket ikke er gode betingelser for din ost.

I stedet for at opbevare din ost i køleskabslågen, bør du i stedet finde et dejligt køligt hjørne i en af skufferne. Flere køleskabe har endda særlige skuffer, der er udviklet til optimal opbevaring af forskellige varer, hvoraf en af dem er ost.

Vær dog opmærksom på, at der er forskel på, hvordan de forskellige typer ost skal opbevares. Fælles for dem alle er dog, at de skal opbevares i omgivelser med en kølig, stabil temperatur.

Oste er dog også gode til at absorbere lugte, så sørg for, at dit køleskab er rent, og at skuffen, du lægger din ost i, er fri for skarpe lugte. 

Hvis du ønsker at opbevare din ost i lang tid, er det også muligt at fryse den ned. Det er dog vigtigt, at du herefter sørger fro at tø den omhyggeligt op i køleskabet, før du bruger den til madlavning eller serverer den.

Der er flere måder, hvorpå man kan få køleskabe og ost til at arbejde sammen i harmoni. Det anbefales dog, at du holder din ost ude af køleskabslågen, og i stedet i en skuffe i køleskabet.

Læs også

21-årig død i tragisk arbejdsulykke: Fik lift i hovedet

 

 

Dagens Gossip