Flere banker indfører gebyrer for brug af netbank

Emil Ryttergaard

382 uger siden

|

16/03/2017
Forbrug
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Det skal ikke længere være gratis at logge på netbanken derhjemme og betale regninger. Flere af landets største har indført nye gebyrer for brug af netbank.

Dagens topnyheder

Når en rudekuvert lander i postkassen fra forsikrings- eller elselskabet, så er det blevet naturligt for mange at gribe telefonen eller computeren og betale regningen direkte via netbanken. 

Det er nemlig for de fleste bankkunder gratis at klare sine regninger på den facon, men sådan bliver det ikke ved med at være.

Flere af landets største banker er nemlig begyndt at opkræve gebyrer for brug af forskellige funktioner i netbanken, skriver dr.dk.

En undersøgelse som DR har foretaget sammen med MyBanker, en hjemmeside der sammenligner bankernes ydelser og gebyrer, viser, at fire af de 10 største banker herhjemme har indført gebyrer for brug af netbanken, som tidligere har været gratis for alle. 

De fire banker der indfører gebyrer på brug af netbank er Jyske Bank, Danske Bank, Ringkøbing Landbobank og Vestjysk Bank, oplyser MyBanker til Dagens.dk. 

- Der begynder at komme nogle gebyrer på brug af netbank, som vi ikke har set før. Hvis ikke man ser sig for, så kan der faktisk være ret stor forskel på den dyreste og billigste netbank for en ganske almindelig kunde, siger John Norden, der er partner i Mybanker, til dr.dk.

I Jyske Bank indfører man fra 1. juni i år et gebyr ved brug af netbanken, hvor kunder, der kun har en enkelt konto i banken fremover skal betale 100 kroner om året. 

- Som alle andre forretninger, så kigger vi løbende på vores struktur, og her har vi set, at der er nogle ydelser, som vi stiller gratis til rådighed, som vi gerne vil have betaling for, siger Hanne Møller, der er forretningsdirektør i privat afdelingen i Jyske Bank.

Vil man også betale sin regninger via netbank, så skal man også af med to kroner per girokort. 

Prisændringen gælder kun for kunder, der er såkaldte basiskunder, som ikke har lån eller kredit i banken, men måske kun en enkelt konto i banken, hvor man betaler sine regninger fra via netbank.

De nye begyrer kritiseres af Forbrugerrådet Tænk, der mener, at bankerne straffer de fattigeste danskere, der ikke har særligt mange penge på kistebunden til fordel for de mere velhavende kunder.