Folk er først nu ved at forstå, hvad alle symbolerne på vaskemaskinen rent faktisk betyder

23/11/2023 19:30

Henrik R

Forbrug
Foto: Shutterstock.com / Privat
Foto: Shutterstock.com / Privat
Folk er først nu ved at forstå, hvad alle symbolerne på vaskemaskinen rent faktisk betyder.

Mest læste i dag

En nylig undersøgelse har ifølge britiske Mirror vist, at én ud af ti personer faktisk ikke ved, hvad symbolerne på deres vaskemaskine betyder - og de fleste mennesker vil kun bruge én indstilling, da det er alt, de ved, hvordan man bruger.

En vaskemaskine er noget, de fleste mennesker bruger regelmæssigt, men hvor godt kender du til apparatet?

En nylig undersøgelse viser, at hele én ud af ti faktisk ikke ved, hvad symbolerne betyder. Undersøgelsen af 2.000 personer, udført af den førende detailhandler Currys, fandt også, at næsten en femtedel af folk i Storbritannien altid bruger den samme indstilling, når de vasker tøj.

Folk har en tendens til at holde sig til indstillingen "Hurtigvask", som viste sig at være den mest populære, og en "øko"-cyklus kom ind på andenpladsen. Men bare det at vide, hvad hvert enkelt symbol på din maskine betyder, kan hjælpe med at spare op til 40 procent på energiomkostningerne alene.

Kender du alle symbolerne herunder?

Foto: Privat

Undersøgelsen fandt også, at 86 procent af mændene "er afhængige af andre for at få vasket deres tøj" sammenlignet med kun 38 procent af kvinderne. "Bare det at sænke temperaturen på deres vaskemaskine kunne gøre hele forskellen, da 54% indrømmer regelmæssigt at bruge temperaturer over 30°C til deres vasketøj," afslørede undersøgelsen.

Disse symboler er en praktisk guide til, hvordan man vasker tøj korrekt, samt til at beskytte og vedligeholde det også - og med over 65 procent af deltagerne i undersøgelsen, der indrømmede, at de enten "havde skrumpet eller beskadiget tøj i vaskemaskinen", er det vigtigt at vide.

En anden undersøgelse, udført af AEG, fandt, at kun 21 procent af briterne med succes kan identificere ikonet for en normal vaskecyklus, og det var den yngre demografiske gruppe (16-24-årige), der havde mest brug for hjælp, da de kæmpede mest med at identificere hvert ikon.

Det blev også fundet, at mange briter kæmpede med at identificere, hvilket produkt der går i hver af de tre rum i vaskemaskinen.

"Dette er en af de grundlæggende dele af en vaskemaskine, men tydeligvis er de fleste danskere ikke sikre på, hvad der egentlig skal i hver skuffe. Hver rum gør lidt forskellige ting, og derfor er det vigtigt, at de korrekte produkter placeres i det rigtige rum - ellers kan din vask blive påvirket." fortæller Harriette Jarman, AEG's produktchef for vaskeri, inden hun fortsætter:

"Selvom hver vaskemaskine kan være lidt forskellig, er rummene normalt mærket 1,2,3 eller et stjernesymbol for det tredje rum. Det er vigtigt at tjekke manualen for at identificere disse." afslutter hun.