27-årig har tjent nok til at gå på pension: Nu deler hun sine tre bedste råd til at blive økonomisk uafhængig

07/10/2023 10:00

Henrik R

Forbrug
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En bruger på det sociale medie TikTok har formået at blive økonomisk afhængig, allerede inde hun blev 30 år, og hun deler nu ud af sine gode råd.

Mest læste i dag

27-årige Tori Dunlap driver hjemmesiden 'Her firsk $100K', hvor hun giver tips og tricks til at få en solid og god privatøkonomi, og så formåede hun desuden allerede sidste år at have tjent nok penge til at kunne gå på pension nu, hvis hun ville, hvilket hun dog ikke har planer om. 

"Jeg er økonomisk uafhængig, hvilket betyder, at jeg aldrig behøves arbejde én dag mere i mit liv, hvis jeg ikke gider," har den 29-årige TikTok'er og forretningskvinde således udtalt ifølge Ladbible.

Udover at være økonomisk uafhængig så er ét af Toris store mål også at hjælpe andre med at blive det, og hun har derfor delt sine tre bedste råd til at blive det på videoappen TikTok, og spørger du hende, så handler hendes første råd om at komme i gang med det samme. 

"[...] jeg fortæller altid folk, at den bedste dag at investere er i dag, fordi du ikke ventede med at starte til i morgen - du har tiden på din side," har hun således udtalt og samtidig forklaret, at én af nøglerne til at blive økonomisk uafhængig er at komme i gang med at investere så meget og så hurtigt som muligt. 

"Så kom i gang med at investere, hvis du ikke har gjort det, eller øg dine investeringer, hvis du allerede er startet," har hun uddybet. 

Toris andet trick er, at man ikke skal affinde sig med at beholde den løn, som man altid har haft. Hun fortæller således, at hun sørgede for at forhandle sin løn jævnligt, dengang hun havde et 8-16 job, og hvis det ikke lykkedes, så skiftede hun job, så hun kunne få en bedre løn. 

Det tredje og sidste råd er, at man skal starte en 'side-hustle', hvilket er blevet populært på de sociale medier de sidste par år, og det betyder grundlæggende bare, at man laver en lille forretning, som ikke kræver det store arbejde, ved siden af sit almindelige arbejde.

"Denne fantastiske (nu globale syvcifrede) forretning, som jeg ejer, var engang en 'side-hustle'. Jeg lavede det samtidig med mit 8-16 arbejde, hvilket betød, at jeg var i stand til at lægge alt den ekstra indtjening til side," har hun udtalt og samtidig forklaret, at det desuden er en oplagt mulighed for at skaffe kapital til sine investeringer. 

Flere tog imod Toris råd med klapsalver, og en skrev således: "[...] En dag vil jeg nå derhen, men tak for informationen som kan hjælpe mig med at krydse mållinjen," og en anden skrev: "Du burde lave en 'masterclass'."

Flere var dog også uenige med den unge TikTok'er og påpegede, at hun fik det til at lyde nemmere, end det er, og en skrev således: "Hvordan investerer jeg uden penge?" og en anden skrev: "Hvordan kan man investere, hvis man er i dyb gæld?"

En tredje skrev lidt humoristisk: "Græder med min lave lærerløn."