Hvordan kan jeg få håndværkerfradrag?

Skrevet af webmaster

07/02/2018
I slutningen af 2017 besluttede regeringen, at det såkaldte håndværkerfradrag, skulle gøres permanent for fremtiden.

Dagens topnyheder

Dette var med henblik på at yderligere nedsætte forbruget af det sorte arbejde, samt at tilskynde til yderligere vækst på arbejdsmarkedet indenfor håndværker- service branchen, hvilket skulle give flere folk i arbejde.

I forhold til tidligere år er der kommet nogle ændringer, dem kan du læse om her på bygselvviden.dk.

Der er en række krav til hvordan du kan få håndværkerfradrag, og det gælder både for dig selv, men også for andre medlemmer af husstanden. Det vigtige er når man skal indberette sit fradrag, at man kun skriver den arbejdsløn som arbejdet har kostet på selvangivelsen. Det vil sige man kan ikke skrive forbrug af materialer på, af nogen art. Kun arbejdsløn.

Fradraget kan bruges til flere opgaver på et år, men det må ikke overstige de 12.000 kr. Som er det maksimale håndværkerfradrag du kan opnå som enkelt person. Der er mulighed for at opnå mere fradrag end 12.000 kr, men der er nogle krav, som du også kan læse i artiklen som der er linket til højere oppe i denne artikel.

Udover håndværkerfradraget, så kan man også få 6.000 kr i det der hedder serviceydelser. Det kan blandt andet være rengøringshjælp, eller transport af børn fra hjem til institution. 

Her er det også vigtigt at nævne at det igen kun er fradrag for arbejdsløn man kan opnå, og ikke fradrag for forbrug af materialer.  

Håndværkerfradraget er kommet for at blive, og derfor kan man lige så godt vænne sig til at gøre brug af det, og når man først har brugt det en gang, så finder man hurtigt ud af hvor nemt det er at bruge.

For lige som at have noget at forholde sig til, så har jeg lavet en lille hurtig udregning for at vise hvor meget man kan spare på regningen fra håndværkeren.

Regningen for arbejdslønnen fra det udførte arbejde lyder på 24.000 kr. Da du som enkelt person i ejendommen du bor i, har et fradrag pr år på 12.000 kr og den gennemsnitlige fradragsprocent er 32% (kan variere fra kommune til kommune), så vil regnestykket være:

12.000kr x 32 /100 giver 3.840 kr, dette kan du så trække fra de 24.000 kr og så får du det beløb du reelt skal betale hvilket så er 20.160 kr.

Det betyder altså, at du både kan få fradrag for dig selv, men også for din ægtefælde, uagtet at hun om hun måtte have et forkølelsessår.

Det er det samme regnestykke du skal lave for at udregne hvor meget du kan få i fradrag for service-ydelserne, her er det dog kun det halve, nemlig 6.000 kr, du kan få i årligt fradrag.

Du kan læse meget mere om detaljerne på bygselvviden.dk, og få et større indblik i hvad det er du kan lov at trække fra på selvangivelsen. Hele listen med det der er fradragsberettiget, kan du finde på siden.