Kvinde deler simpelt men genialt trick til at tørre tøj effektivt

27/03/2023 08:07

Henrik R

Forbrug
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En kvinde har delt en video på TikTok, hvor hun viser, hvordan man angiveligt kan tørre sit tøj på et tørrestativ på kun to timer.

Mest læste i dag

Skotske Alix Byrne fra Glasgow har delt et genialt trick, som gør, at du aldrig mere skal undvære din yndlingstrøje, fordi den stadig hænger til tørre. 

Da hun boede i en etværelses lejlighed sammen med sin partner, Andrew, opdagede Byrne nemlig det smarte tørretrick, som ifølge hende kan tørre en hel vaskfuld tøj på cirka to timer. Det skriver Unilad.

I videoen, som er blevet delt på det sociale medie TikTok og kan ses her, ser man Byrne fylde sin vaskemaskine, hælde vaskemiddel i og starte den på sædvanligvis, som de fleste andre ville gøre det. 

Det er nemlig først efter vasken, at tricket kommer i spil. Her viser hun, hvordan hun stiller sit tørrestativ op ad en tændt radiator og hænger tøjet op, så radiatoren kan hjælpe med at tørre tøjet. 

Ikke så banebrydende tænker du nok? Tricket er heller ikke helt færdig... Tøjet bliver nemlig kun super hurtigt tørt, hvis man følger Byrnes råd og smider et stort lagen over hele tørrestativet og radiatoren.

På den måde holder lagenet nemlig den varme luft fra radiatoren tæt på tøjet, og ifølge Byrne kan tøjet altså tørres på cirka to timer på denne måde. 

Hun har siden forklaret, at hun fandt på ideen, da hun alligevel havde et vådt lagen, som skulle tørres, og hun kom frem til, at det alligevel var det bedste sted at hænge det, da der ikke var meget plads i den lille lejlighed.

"Jeg prøvede at finde ud af, hvor jeg skulle hænge lagenet til tørre, udover henover køkkendøren, da det altid ender med at lugte af, hvad end man kokkererer," har hun således udtalt. 

Hun delte herefter sin opdagelse med teksten: "Jeg tror [...] det her trick ville hjælpe mange mennesker, fordi det sparer penge på tørretumbling. Du har formentlig varmen tændt alligevel, da det er januar."

Hun har desuden udtalt, at det er perfekt til små lejligheder, fordi man så kan pakke tørrestativet væk efter kort tid og bruge pladsen til noget andet. 

Flere brugere på TikTok stilte dog spørgsmålstegn ved, om det ikke 'stjal' alt varmen, og om det ikke gav problemer med luftfugtigheden, hvortil Byrne svarede, at man kunne lade lagenet stå lidt åbent for at cirkulere varmen i lejligheden, og at et vindue på klem eller en affugter var en god ide med hensyn til luftfugtigheden. 

Mange roste da også Byrnes ide i kommentarfeltet, og flere kunne også bekræfte, at det virkede, og en skrev således: "Har gjort det her i årevis, det er faktisk fantastisk, alt mit tøj tørrer hurtigt."

En anden skrev: "Giver helt sikkert det her et skud! Det tager tre dage, at tørre en hel vask fuld af tøj."