Life hack: Sådan finder du den perfekte vandmelon

08/06/2021 09:12

Henrik R

Forbrug
Shutterstock
Shutterstock
Det kan føles som rent lotteri, om den vandmelon du har med hjem fra supermarkedet er værd at sætte tænderne i. Men her får du de bedste tips til at tjekke, om du har fundet en god vandmelon.

Mest læste i dag

Det er sommer, og det betyder, at det er tid til at spise vandmelon.

Men det kan virkelig være en trist oplevelse, hvis du får fat i en melet og smagsløs af slagsen. Føj! Det er ikke sådan, den perfekte vandmelon skal være.

Derimod skal den være sød og have sprød tekstur. Herunder får du redaktionens bedste tips til, hvordan du udvælger den perfekte vandmelon.

1. Kig på stilken

Vandmelonens stilk fortæller dig, om frugten er moden eller ej.  En moden vandmelon har en tørret stilk, hvorimod vandmelonen er blevet høstet for tidligt, hvis stilken er grøn, og vil derfor ikke være moden.

2. Lyt til den

Prøv at slå på melonen. Hvis den er saftig og moden, vil den afgive en hul lyd.

3. Se efter den gule plet

Hvis vandmelonen har en gul plet, er det et godt tegn. Det vidner om, at melonen har fået lov til at ligge i solen, hvor den har kunnet samle saft og kraft. 

4. Prøv at løfte den

Jo tungere, jo bedre. Hvis du tager en vandmelon op og tænker ‘den er godt nok tung i forhold til dens størrelse’, så er chancen for, at du har fået fat i en god vandmelon god. 

5. Aflang vs. rund

Vandmelonens form påvirker også dens smag. Hvis melonen har en aflang form, så er den ofte mere vandholdig end de mere kugleformede. Sidstnævnte er oftest også sødere i smagen end de aflange. 

Det er vores bedste trick til at finde den perfekte vandmelon. Har du et hemmeligt trick, du har lyst til at dele?