McDonald’s Danmark: Nu bliver alle vores kyllinger halalslagtet

Skrevet af Ane Sørensen

13/10/2016
Arkivfoto
Arkivfoto
De danske McDonald’s restauranter serverer fremover kun halalslagtet kød fra danske kyllinger.

Dagens topnyheder

I sidste uge annoncerede McDonald’s Danmark, at alt deres kyllingekød fremover vil komme udelukkende fra danske fjerkræ. 

Dette vil fastfoodkæden sørge for at sikre, ved kun at benytte sig af leverandøren Danpo.

Dette initiativ betyder også, at kødet i alle McDonald’s Danmarks nuggets og burgere fremover vil være halalslagtet.

Det skriver Metroxpress.

- Når vi nu får 100 procent dansk kylling - opvokset, slagtet og behandlet til de produkter, vi fører i restauranterne - fra danske Danpo, betyder det dermed, at al kylling, vi aftager, er slagtet halal, siger kommunikationschef for McDonald’s Danmark Pia Tobberup til Metroxpress.

Ifølge Pia Tobberup er det efterhånden mere reglen end undtagelsen, at kyllinger bliver halalslagtet på de danske slagterier.

- Cirka 95 procent af al kylling, der slagtes i Danmark, slagtes Halal. Det bekræfter både Danpo og landbrug og fødevarer, siger Pia Tobberup.

Halalslagtning kan foregå både med og uden bedøvelse, men i Danmark slagtes der ikke uden forudgående bedøvelse. Det skriver Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen vurderer, at der med de nationale krav i Danmark, ikke er forskel på halalslagtning og traditionel slagtning, set fra et dyrevelfærdsmæssigt synspunkt. De mener heller ikke, at der skulle være en forskel på kødets kvalitet.