Med disse tre tips sparer du penge på turen i Bilka, Rema 1000 og lignende butikker

Henrik R

60 uger siden

|

13/08/2023
Forbrug
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det behøves ikke være svært eller træls at spare penge.

Dagens topnyheder

Danmark er ramt af en særdeles hård økonomisk krise, hvilket betyder, at mange danskere må vende hver en tikrone for at få det ugentlige budget til at løbe rundt. 

Særligt priserne på fødevarer er steget voldsomt, og det giver sig selv, at det ikke er en post i budgettet, som man bare kan undvære. 

Man kan dog heldigvis godt spare penge på indkøbsturen. 

Man kan for eksempel fravælge dyre varer som kød, fisk, mælkeprodukter, avocado og asparges, men det er ikke lige frem noget, som højner livsglæden i en tid med krig og økonomisk krise. 

Der findes dog heldigvis også sparetips, som ikke påvirker kvaliteten af det, du får med hjem i indkøbsposen, men som stadig sparer dig penge i sidste ende. 

Læs tre af dem herunder:

Planlæg din indkøbstur

Selvom man kan fristes til at spare penge ved at fravælge dyre varer, så er det langt fra sikkert, at det er nødvendigt. 

Du kan nemlig ofte få de dyre mærkevarer til samme pris som de billige, hvis du bare holder øje med diverse supermarkeders reklameaviser. 

Heri kan du nemlig finde de gode tilbud, og hvis du går på jagt efter disse, kan der være mange penge at spare. 

I Netto kan du i næste uge for eksempel få skraldeposer til 5 kroner, mens de i Rema 1000 koster 9,95 kroner. 

Omvendt kan du i Rema 1000 i næste uge få vindruer til 10 kroner, mens de i Netto koster 22 kroner. 

Der er altså penge at spare ved at holde øje med de gode tilbud og eventuelt handle ind i flere forskellige supermarkeder. 

Spis, før du handler

Ét af de vigtigste sparetips i forhold til indkøb er, at du aldrig må handle ind på tom mave. 

Det er nemlig ofte impulskøbene, der ender med at koste mange penge i sidste ende, og disse er vi mere tilbøjelige til at lave, når vi er sultne. 

Det er nemlig meget nemt at falde i ved for eksempel slikhylden, når man er sulten, mens man med fuld mave er mere tilbøjelig til at holde sig til indkøbslisten, som du forresten bør lave!

En indkøbsliste er nemlig også et rigtig godt værktøj til at undgå dyre impulskøb - hvis man altså kun køber, hvad der står på den. 

Betal kontant

I dagens Danmark betaler langt de fleste forbrugere med kort, mobilepay eller lignende, men det kan faktisk være med til at holde budgettet nede, hvis du betaler kontant. 

Især hvis du har tildens til impulskøb. 

Hvis du ifølge dit budget kun må bruge 400 kroner i supermarkedet denne uge, kan du nemlig tvinge dig selv til at overholde det budget ved kun at tage 400 kroner i kontanter med. 

Hvis du lader kortet blive derhjemme, risikerer du ikke at bruge flere penge, end du må.