Sluk dine el-apparater: Prisen på strøm er vanvittigt dyr i dag

Foto: Shutterstock.com

Det kan godt betale sig at holde store dele af sine el-apparater slukket i dag, da prisen på strøm er tårnhøj.

Er du blandt dem, der har en fleksibel løsning på elprisen, så vil du være godt tjent med at holde dine el-apparater slukket i dag. 

Denne måned har indtil nu budt på skyhøje elpriser, og tirsdag bliver heller ingen undtagelse. 

For selvom priserne førhen har været overkommelige, så har det været for tidligt, at ånde lettet op. 

I dag nærmer elpriserne sig ifølge Andel Energis beregner sig nemlig det svimlende beløb omkring 4.50 kroner i perioden med spidsbelastning. Dertil skal lægges transport og afgifter. 

Så hvis du har en tøjvask, en opvask, eller måske en bil der skal lades op, så er det i dag, du bør undgå det - eller i hvert fald bør du gøre det, på det klogeste tidspunkt. 

For efter en længere periode, hvor elpriserne faktisk har ligget på et relativt lavt niveau, er de nu igen på vej opad. 

Og det klogeste tidspunkt for dig, at starte din el-apparater vil altså være klokken 13.00, da prisen på en kWh vil ligge på 4.15 kr. Det er uden moms og afgifter.

Klokken 14.00 vil prise snige sig op på 4.27, hvorfor det også er klogt for dig at tænde dem der, inden prisen på en kWh vil koste spidsen af en jetjager. 

I løbet af dagen vil prisen nemlig ligge et godt stykke over 4.00 kr. 

Det dyreste tidspunkt på dagen er klokken 16.00 og 17.00. Her vil prisen på en kWh ligge på henholdsvis 4.29 kroner og 4.46 kroner. 

Noget tyder dog på, at prisen på el vil være markant billigere i nat. 

Så selvom det ingens næse er gået forbi, at krisen raser og danskerne har svært ved at få enderne til at hænge sammen med de skyhøje priser, så er det desværre noget vi skal indstille os på noget tid endnu. 

Det skyldes simpelthen, at vi lige nu står i en dårlig cocktail af lave temperaturer og begrænset vind til vindmøllerne.

Læs også

Vild melding fra DMI: 20 centimeter sne på vej

 

 

Dagens Gossip