Smart trick: Sådan sparer du 14.000 kroner op i 2023 uden den helt storeindsats

Skrevet af Henrik R

22/11/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Med denne smarte metode vil langt de fleste kunne spare op og efter et år vil der stå over 14.000 kroner på din konto.

Mest læste i dag

Vi tager snart hul på et nyt år, og mange er allerede gået i gang med at planlægge deres nytårsforsæt. For nogle er det vigtigt at tabe de overflødige kilo, andre vil gerne stoppe med at ryge, og for nogle handler det om flere penge på kontoen.

Alt sammen kræver en kontinuerlig indsats, men det kan være svært at holde ved.

En smart taktik kan hjælpe dig med at spare hele 14.000 kroner op i løbet af året - uden at du virkelig kommer til at mærke det på din bankkonto.

Det er naturligvis ikke alle, der kan være med, da det kommer an på økonomien. Men en stor del af den danske befolkning burde have mulighed for at kunne følge med i dette sparetip, der vil give en hel del ekstra på opsparingskontoen i slutningen af året.

365-dages pengeudfordring

Mens nogle mennesker tager et beløb hver måned fra deres lønkonto og placerer på deres opsparingskonto, så er der andre, der ikke kan få dem selv til det, da det virker som et uoverskueligt stort beløb at skulle undvære hver måned.

Med 365-dages udfordringen er det mindre beløb, der bliver lagt til side oftere, og i sidste ende vil du have råd til en dejlig ferie, dyre julegaver eller bare starten på indskuddet til en ny bolig.

Hvis du gerne vil have det fulde beløb, så skal du starte den 1. januar - og udfordringen løber indtil den 31. december 2023, eller når du ikke længere ønsker at deltage.

Men vil du have flere penge på opsparingen, så kræver det, at du gennemfører resten af året.

Sådan fungerer det

Hvis du starter søndag den 1. januar, så tager du 10 kroner og putter til side. Det kan være på din opsparingskonto eller i en fysisk sparebøsse. Det letteste er dog, hvis du gør det digitalt, så du også kan spare op, selvom du ikke er hjemme.

Den 2. januar kommer du 20 kroner på kontoen eller i sparegrisen, og tirsdag den 3. januar lægger du 30 kroner til side.

Sådan fortsætter du hele ugen, hvor du lørdag den 7. januar lægger 70 kroner til side. Når den første uge så er gået, starter du blot forfra igen, og lægger altså 10 kroner til side søndag den 8. januar.

Det svarer til, at du lægger 280 kroner til side om ugen, hvilket svarer til cirka 1.200 kroner om måneden, og efter et år vil det være omkring 14.500 kroner. Du vil således have en pæn opsparing sidste på året, selvom det ikke er mange penge, du skal sætte til side om dagen.

52-ugers udfordringen

Hvis du ikke føler, at den overstående taktik lyder som noget, du kan overholde, så kan du i stedet prøve en anden udfordring, der ligeledes løber resten af året. Her skal du blot lægge 10 kroner til side, og gange med ugetallet vi er i.

Uge 1 lægger du altså 10 kroner til side, uge 2 lægger du 20 kroner til side, og sådan gør du hver uge, indtil vi rammer årets sidste uge, hvor du altså lægger 520 kroner til side. Sammenlagt vil du efter de 520 uger have lagt 13.753 kroner til side.

Den helt store udfordring med denne er, at du i december vil skulle lægge 490 kroner, 500 kroner, 510 kroner og 520 kroner til side i december. Altså sammenlagt 2020 kroner i december.

Det er ikke alle, der kan være med der.