Stop med at købe tomater – Følg disse 4 smarte tips til at dyrke en uendelig forsyning

16/05/2023 10:12

Henrik R

Forbrug
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Hvis du følger disse fire tips, kan du med lethed plante dine helt egne tomater.

Mest læste i dag

Fordelene ved at inkludere tomater i din kost er talrige. De er en fremragende kilde til vitamin C, kalium, folat og vitamin K, blandt andet, og hjælper med at bekæmpe adskillige sygdomme og lidelser. For det første er de gode for huden, da de indeholder et højt niveau af lycopen.

Dernæst indeholder de næringsstoffer, der er afgørende for at styrke og udføre mindre reparationer på knoglerne samt knoglevævet.

Desuden er tomater fremragende antioxidanter og hjælper med at forebygge visse hjerteproblemer.

Hvis du elsker tomater, er det måske på tide, at du begynder at dyrke dem selv. Her er fire smarte metoder til at dyrke en uendelig forsyning af tomater.

Sådan planter du dine egne tomater

1. Begrav tomatskiver

En måde at dyrke tomater i dit hjem er ved at skære en tomat i skiver og lægge dem oven på en beholder fyldt med pottejord. Når du har gjort dette, dæk skiverne med mere jord og sørg for at holde den fugtig.

Det tager cirka en uge eller to for dem at spire. Når dette sker, skal du finde de stærkeste skud og placere dem i en separat gryde for at give endnu mere plads til vækst. Tjek dem hver par uger og nyd dine hjemmedyrkede tomater.

Foto: Youtube

2. Plant dem i jorden

Hvis du har en have, kan du plante tomatfrø direkte i jorden. Alt du behøver er nok sollys. At plante dine tomater på denne måde kræver mindre vanding.

Foto: Youtube

3. Dyrk dem i en vindueskasse

Hvis du bor i en by, kan du overveje at dyrke dine tomater i vindueskasser. Disse er ideelle til dyrkning af tomater, fordi de får masser af sol og er lette at vande. Planten kan støttes af et snoretrækværk, der er boret ind i væggen. For at få denne strategi til at fungere skal du bruge mindre tomatvarianter.

Foto: Youtube

4. Dyrk dem i en hængende kurv

At dyrke tomater i hængende kurve kræver mindre plads, men mere vand, fordi vandet i disse kurve fordamper hurtigere end i en gryde. Hvis du vælger denne type plantning, ville det være bedst at vælge en kaskade cherrytomat-variant.