Britney Spears er fri igen

Foto: Shutterstock.

Superstjernen har siden 2008 været under værgemål, fordi hun blev erklæret ude af stand til at varetage sig selv. Nu er der bedre tider på vej.

Efter 13 år, hvor hun - ifølge retten - ikke har været i stand til at tage vare for sig selv, er superstjernen Britney Spears nu frisat igen.

Det er hun i den forstand, at værgemålet er ophævet.

Læs også

Danmark sakker bagud på vaccinefronten

Britney, som er kendt for sange som “Toxic”, “Baby One More Time”, mm, har altid været et meget kulørt emne i pressen. Senest er der lavet dokumentaren “Framing Britney Spears” af New York Times, som iværksatte en stor bølge af vrede fans.

Hashtagget “FreeBritney” gik viralt, og fansene krævede popstjernen “løsladt” fra farens greb om hendes økonomi. Dokumentaren viser Britneys liv fra starten som Disneystjerne og til i dag, hvor hun kæmper for sin frihed. 

Den 39-årige blev ved Los Angeles County Superior Court sent fredag aften frisat af værgemålet, som dog allerede blev besluttet i september af en domstol. Dog fortsatte værmålet frem til fredag aften.

Under en af retssagerne blev det også vist, hvordan Britney holdte en meget følelsesladet tale, som anmodede om at få afsluttet værgemålet for dermed at blive sat fri.

Med værgemålet varetog Jamie Spears sin datters formue på omkring 60 millioner dollar.

Fra 2008 til 2019 havde Jamie Spears desuden fuld kontrol over det meste af Britney Spears' liv sammen med en advokat.

Jamie Spears sagde i august gennem sin advokat, at han gik med til at trække sig fra værgemålet.

Han sagde dengang, at Britney Spears' situation har ændret sig så meget, at der ikke længere var behov for et værgemål.

Siden har revisor John Zabel taget sig af sangerindens økonomi.

Læs også

Britney Spears klatter millioner væk