Det sker der med Bill Gates' enorme formue, når han dør

17/08/2023 19:12

Henrik R

Gossip
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bill Gates efterlader sig en del flere penge end de fleste, når han dør, og det er derfor langt fra uinteressant, hvem der arver dem. De går nemlig langt fra alle sammen til hans tre børn.

Mest læste i dag

Bill Gates har i mange år været kendt som 'verdens rigeste mand', men da han op gennem nullerne begyndte at donere enorme summer til velgørenhed faldt han lidt ned af listen. 

I dag er Microsoft-grundlæggeren den fjerderigeste i verden med en personlig formue på cirka $123 milliarder svarende til cirka 870,5 milliarder kroner.

Det er kun Tesla-stifter og -direktør, Elon Musk, Amazon-stifter og -direktør, Jeff Bezos, og 'Louis Vuitton'-direktør, Bernard Arnault, der overgår Bill Gates i rigdom. 

Alligevel er det uden tvivl Gates, der har doneret flest penge til velgørenhed gennem årene, og rigmanden har faktisk tidligere lovet, at han - inden han dør - vil donere mindst 95 procent af sin formue til velgørenhed. 

Derfor må hans tre børn - Jennifer, Rory and Phoebe - se langt efter de mange milliarder, som man ellers kunne tro, at de vil arve, når Gates dør. 

Rigmanden har nemlig afsløret, at langt størstedelen af hans formue vil blive doneret til velgørende formål, når han dør. 

Han har dog forsikret, at hans børn "aldrig vil være fattige," og at han vil efterlade så meget, at hans familie er økonomisk sikret i mange generationer, men det er vigtigt for rigmanden, at hans børn selv skaber en karriere fremfor at leve af hans penge. 

Da Gates 'kun' er 66 år, er der dog intet, der tyder på, at han dør lige foreløbig, og hvis hans formue fortsætter med at vokse i nogenlunde samme tempo, som den har gjort de seneste år, vil han formentlig efterlade langt mere end én billion kroner, når han dør. 

Verdens rigeste mænd

Top-10 over verdens rigeste personer består udelukkende af mænd, og man skal faktisk ned til plads nr. 12 for at finde den første kvinde, som ifølge CBS News er Françoise Bettencourt Meyers, der har tjent sin formue gennem sin bedstefars virksomhed, L'Óreal.

  1. Verdens rigeste mand er ifølge Investopedia Tesla- og SpaceX-stifter og -direktør, Elon Musk, som har en personlig formue på $224 milliarder (1,585 billioner kroner). 
  2. På andenpladsen kommer Amazon-stifter og -direktør, Jeff Bezos, som har en personlig formue på $144 milliarder (én billion kroner).
  3. På tredjepladsen kommer 'Louis Vuitton'-direktør, Bernard Arnault, som har en personlig formue på $136 milliarder (962 milliarder kroner).
  4. På fjerdepladsen kommer Microsoft-stifter og -direktør, Bill Gates, som har en personlig formue på $123 milliarder (870,5 milliarder kroner). 
  5. På femtepladsen kommer erhvervsmand og investor, Warren Buffet, som har en personlig formue på $114 milliarder (807 milliarder kroner).
  6. Larry Page ($103 milliarder/729 milliarder kroner).
  7. Sergey Brin ($99 milliarder/701 milliarder kroner).
  8. Gautam Adani ($98 milliarder/694 milliarder kroner).
  9. Mukesh Ambani ($96 milliarder/680 milliarder kroner).
  10. Steve Ballmer ($96 milliarder/680 milliarder kroner). 

Verdens fem rigeste kvinder er Françoise Bettencourt Meyers (631 milliarder kroner), Alice Walton (438 milliarder kroner), Julia Flescher Koch (426 milliarder kroner), MacKenzie Scott (399 milliarder kroner) og Jacqueline Mars (332 milliarder kroner). 

Alle disse fem kvinder har enten giftet eller arvet sig til deres formue, som derfor er skabt af en mand, og man skal faktisk ned på en 17. plads over verdens rigeste kvinder, før man finder en kvinde, som selv har skabt sin formue. Det er kinesiske Fan Hongwei, som skabte én af Kinas største fibervirksomheder sammen med sin mand.

Først på en 25. plads på listen over verdens rigeste kvinder kommer kinesiske Wu Yajun, som er den rigeste kvinde i verden, der selvstændigt har skabt sin formue uden hjælp fra en mand.