Dronning Margrethe måtte afbryde ferien: Hastede til København

Foto: Arkiv

Dronning Margrethe måtte for en stund forlade ferien i Sønderjylland.

Sommeren er for dronning Margrethe ensbetydende med ophold på Graasten Slot i Sønderjylland. Her bruger Hendes Majestæt de lyse nætter og varme dage på at nyde de flotte omgivelser omkring slottet, som blev bygget i midten af 1500-tallet og siden 1935 har været brugt som sommerbolig for det danske kongehus.

Dog måtte dronningen i går mandag afbryde ferie og drage tilbage til København, hvor hun det meste af året residerer. Det skyldes en helt speciel anledning. Dronningen holdt den 1. august offentlig audiens på Christiansborg Slot i København.

Læs også

Diamantsøstrene med stor nyhed

Under audiens er det blandt andet muligt at takke for en orden eller en medalje samt for kongelig udnævnelse eller afsked. På kongehusets hjemmeside kan man se, hvem der blev mødt af dronning Margrethe på Christiansborg Slot.

Her kunne departementschef i Udenrigsministeriet, ambassadør Jeppe Tranholm-Mikkelsen, blandt andet takke for Kommandørkorset og udnævnelsen til departementschef.

Desuden kunne laborant på Sydvestjysk Sygehus, Jette Hermansen, takke for fortjenstmedaljen, forhenværende tankvognschauffør hos Arla Foods a.m.b.a., Transportcenter NordVest Ove Mastrup Hansen takkede for Belønningsmedaljen, stationsbetjent i DSB Kirsten Martesen Hansen-Thiim takkede for Fortjenstmedaljen, brigadechef Nicolai Rauhe Kristensen takkede for Ridderkorset, økonomikonsulent i Tønder Kommune Aike Katarina Kjær takkede for Fortjenstmedaljen, svejser/operatør hos Kverneland Group Kerteminde A/S Aksel Schäfler Hansen takkede for Belønningsmedaljen.

Endeligt kunne politidirektør i Københavns Vestegns Politi Kim Christiansen takke for Kommandørkorset.

Læs også

LIDL med overraskende nyt: Tilbyder nu elbiler

 

 

Dagens Gossip