Efter DR-program: Christian Bitz møder voldsom kritik

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

På DR-programmets Facebook-side møder Christian Bitz nu voldsom kritik.

I DR-programmet ‘Kontant: God idé eller ren kopi’ møder seerne keramiker Kasper Würtz, der i seks år har kæmpet for at få rettens ord for, at Christian Bitz ikke må kopiere den keramik, som Würtz-familien har brugt årevis på at udvikle.

Læs også

Bagedyst-stjerne springer ud i vildt projekt

I programmet fortæller Kasper Würtz, at han tilbage i 2015 fik besøg af Christian Bitz. Det skulle vise sig at være kort inden, at Christian Bitz lancerede sit Bitz-stel. 

“Han vil gerne købe en fødselsdagsgave til sin kæreste,” forklarer Kasper Würtz og uddyber, at besøget varede halvanden time. Kasper Würtz fortalte om sit keramikværksted, og ifølge ham var Christian Bitz meget interesseret.

“Han køber stort set hele vores katalog, lidt blandet af alting. Han spørger ind til, hvad der sælger bedst,” fortæller Kasper Würtz om besøget.

Få måneder efter besøget opdagede Kasper Würtz på de sociale medier et opslag fra Christian Bitz, hvor der blev reklameret for et nyt stel. Et stel, som Kasper Würtz mener er en kopi.

I seks år har Kasper Würtz kæmpet for at få rettens ord for, at der er tale om kopi. Det har landsretten slået fast, men Christian Bitz har valgt at anke dommen til Højesteret, hvilket betyder, at sagen ikke er slut endnu. 

“Usmageligt af Christian Bitz”

DR-programmets Facebook-side møder Christian Bitz nu voldsom kritik.

“Usmageligt af Christian Bitz, er SÅ rasende over at have støttet hans firma ved at have fyldt hans lommer, med det jeg har købt i god tro til mine børn, der har ønsket “hans” stel i jule og fødselsdagsgave. Føj for s……. siger jeg bare. Du skulle skamme dig.”

“Lad mig anbefale alle købere af Bitz-kopivarer om at henvende sig til butikken, hvor de har købt kopivarerne og bed om at få pengene retur. Et massivt pres fra kunderne kan måske få butikkerne til at fjerne kopivarerne fra hylderne og måske i bedste fald alle Bitz' varer.”

“Bitz skulle skamme sig så meget.”

“Du er en plattenslager, og jeg håber, du aldrig så meget som får solgt en paptallerken.”

Sådan lyder nogle af de kommentarer, der er landet på Facebook efter programmet blev sendt onsdag aften.

Christian Bitz har ikke ønsket at kommentere på sagen over for DR, og han står fast på, at der ikke er tale om kopi.

Du kan se hele DR-programmet ‘Kontant: God idé eller ren kopi’ her. 

Læs også

Brød solgt i Netto: Fjernes fra hylderne

 

 

 

 

 

Dagens Gossip