‘Familien fra Bryggen’-stjerne i chok: “Det er for sygt”

Foto: TV 3.

“15 gange?! De gør det fire gange i Købehavn,” lyder det fra Cengiz.

Lige nu er ‘Familien fra Bryggen’-stjernen Cengiz på Lolland-Falster, hvor han sammen med sin kone Stephanie og to døtre er på ferie.

Læs også

For mange smittede: Her bliver 1100 sendt hjem

Selvom den står på afslapning og ferie, så valgte Cengiz i går at lægge vejen forbi et fitnesscenter. Men det gik ikke helt som forventet.

“Jeg bliver nødt til at dele det her med jer. Jeg holder oppe foran Fitness World, jeg skal op at træne,” forklarer ‘Familien fra Bryggen’-Cengiz i en Instagram-story, og tilføjer, at han derfor skal corona-testes. Det gør han gerne. Han har prøvet det før, men gårsdagens oplevelse var en noget anderledes oplevelse.

Her ses Cengiz sammen med resten af 'Familien fra Bryggen'-holdet. Foto: NENT Group.

“Han stikker pinden op, han stikker den langt op og kører flere gange. Jeg tager mit hovedet væk og siger: ‘Hvad sker der?’, lyder det fra Cengiz. Men ifølge poderen var han ikke færdig. Pinden skulle køres rundt i hvert næsebor femten gange. 

“15 gange?! De gør det fire gange i Købehavn,” lyder det fra Cengiz, der er noget chokeret efter oplevelsen.

“Folk der bor her og får gjort det flere gange om ugen, de kan jo ikke have noget næsebor. Jeg er helt flækket, det er for sygt jo,” siger Cengiz, som også har sat en smiley-emoji, der græder af grin ind i sin story.

Foto: Instagram.

 

Læs også

Lyt til over 200.000 lydbøger gratis hele sommeren

Der er forskel

Det er ikke kun Cengiz, der undrer sig over forskellen. Men der er en forklaring. Trine Baadsgaard, kommunikationschef i Copenhagen Medical, der står for at hurtigteste i Region Hovedstaden, fortæller, at der er mange, der har spurgt, hvordan det kan være, at antallet af sekunder kan variere.

Foto: Falck

“Vi skal bruge de medfølgende instruktioner, som er producentens vejledning. Her står, at podepinden roteres fire gange. Vores læger sammenholder brugsvejledningen med de instrukser, vi giver vores personale, og for at være på den sikre side, har vi valgt at sige, at det er fire fulde sekunder, siger Trine Baadsgaard til BjerringbroAvis.

Hos Falck, der blandt andet tester i Midtjylland, tager det 15 sekunder pr. næsebor. Testudbydere anvender forskellige testsystemer fra forskellige producenter, og det betyder altså, at de medfølgende instruktioner er anderledes fra landsdel til landsdel.

Læs også

Ny menu tvinger flere McDonald’s-restauranter til at lukke