Hvor mange har du været sammen med? Her er det ideelle antal

Selvom det i bund og grund nok ikke er så vigtigt, så er det svært ikke at være nysgerrig på, hvor mange sexpartnere en eventuel partner har haft, men er det virkelig et perfekt antal?

Svaret er tilsyneladende "Ja". I 2016 kiggede the Mirror i hvert fald på en undersøgelse om netop dette, som konkluderer, at der findes et ideelt antal, men at holdningerne til mængden af sexpartnere varierer fra land til land. 

Undersøgelsen er foretaget af det britiske Superdrug's Online Doctor, som har spurgt mere end 2000 testpersoner i både USA og Europa om forskellige sexrelaterede spørgsmål - blandt andet hvor mange sexpartnere der ifølge dem er for mange.

Læs også

Gør chokerende fund på flytoilet

Danmark er desværre ikke en del af undersøgelsen, men der er data fra mange af vores nabolande, som vi derfor kan læne os op ad. 

Undersøgelsen viser at kvinder generelt har haft en smule flere sexpartnere end mænd har, da kvinder gennemsnitligt har været sammen med 7 personer, mens det for mænds vedkommende er 6,2.

Ifølge Berlingske er det i ungdomsårene, at vi har de fleste af vores sexpartnere. Formentlig fordi mange slår sig ned og holder sig til én, når de bliver ældre. 

De to køn er dog ifølge den britiske undersøgelse utroligt enige om hvor mange tidligere sexpartnere, der er det perfekt antal for en eventuel partner; nemlig 7,5. Har du derfor været sammen med et sted imellem syv og otte personer, så ligger du ifølge undersøgelsen helt perfekt. 

Det varierer dog lidt fra land til land, og især Frankrig slår ud som et meget 'frisindet' land, da det ønskede antal tidligere sexpartnere her ligger på 10, mens det i den anden ende kun ligger på seks i Holland. 

Generelt er der en stor 'mellemgruppe' af tidligere sexpartnere, som folk godt kan acceptere, men kommer vi over 16 tidligere partnere bliver det for meget for franskmændene, belgierne og portugiserne, mens hollænderne allerede siger stop efter 11. 

Selvom man måske tror, at man kun kan have haft for mange, så viser undersøgelsen dog at alt for få heller ikke er en god ting. De adspurgte mænd mener således at under 2,3 sexpartnere er skidt, da partneren så anses som 'seksuel uerfaren', mens det tal hos kvinder er 1,9 sexpartnere. 

Her er det ideelle antal

Belgien: 7 er ideelt, 16 er for mange.

Frankrig: 10 er ideelt, 16 er for mange.

Holland: 6 er ideelt, 11 er for mange.

Storbritannien: 8 er ideelt, 14 er for mange.

Tyskland: 7 er ideelt, 14 er for mange.

Læs også

Tal afslører: Så få er indlagt med Omikron