Jes Dorph svarer på anklager: "Det er usandt"

Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix

Den tidligere TV2-vært svarer nu igen på kritikken i en ny dokumentar.

I en ny dokumentar på Discovery + kommer der en række meget uheldige sager frem om ting, der er foregået i årenes løb på TV2.

Her fortæller flere tidligere og nuværende værter om ubehagelige oplevelser, hvor de for at fremme deres karriere har følt sig nødsaget til blandt andet at have seksuelt samkvem med chefer.

Derudover har der ifølge anklagerne hersket et stærkt sexistisk og nedladende arbejdsmiljø.

Læs også

Jes Dorph lavede pinlig facebook-sviner

En af dem, som især blev offer for Me-too, er Jes Dorph Petersen, som i mange år var vært på flere programmer på TV2.

Han blev i kølvandet på sagen fyret efter mange års tro tjeneste.

I den nye dokumentar kommer også direkte anklager mod ham, og netop disse anklager afviser han nu.

Én af anklagerne mod Jes Dorph kommer fra Therese Philipsen, som blandt andet har fortalt, at hun i 2001 befandt sig i Dorphs lejlighed, hvor han tiltvang sig sex med hende ved at presse hende ned på en briks, og at han blandt andet gav hende en lussing.

I et oplsag på Jes’ Facebook-profil, skriver han følgende om sagen:

“Den ene kvinde, TP (Therese Philipsen, red.), påstår, jeg i 2001 udsatte hende for et overgreb. Det er usandt – og det er bekræftet af et vidne, som flere gange har forklaret sig. Senest i dag i dagbladet Information med dette citat: ‘Jeg har forklaret, at jeg på ingen måde kan genkende kvindens forklaring om, at jeg skulle have overværet en voldelig eller krænkende adfærd i løbet af den aften’, skriver han i opslaget.

Dog bekræfter den tidligere vært, at han havde et forhold til den daværende praktikant.

“Det er rigtigt, at TP og jeg havde et kortvarigt forhold i 2001. TP var dengang 25 år. Jeg var 41 år og havde som funktionæransat ingen chefbeføjelser. TP har endvidere forklaret, at hun ikke blev udsat for nogen form for magtmisbrug på arbejdspladsen. Men jeg fortryder i dag, at jeg indledte et forhold til en journalistpraktikant. Det var et udtryk for dårlig dømmekraft.”

Læs også

Forbud mod at køre over Storebæltsbroen