Jim Lyngvild raser: "Vi siger kraftsparkeme ikke undskyld"

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Jim Lyngvild går nu ind i en glohedet debat med en meget klar holdning.

En ny DR-dokumentar om datidens rejsekonge Simon Spies har sat gang i en voldsom debat flere steder. Dokumentaren med navnet 'Spies og morgenbolledamerne' sætter fokus på rejsekongens seksuelle og til tider voldelige forhold til mindreårige piger, som dengang var ansat af rejsekongen.

Mange mener, at Spies Rejser bør undskylde over for de piger, som var udsat for Simon Spies’ adfærd. Det mener Jim Lyngvild dog ikke, som i en video på Facebook nu kommer med sit syn på sagen.

Læs også

Vejrchef fyret: Lavede 'forkert' vejrudsigt

- Nogle gange må man gerne sige: 'Nej, det siger vi ikke undskyld for. Vi kan tage bestik af situationen, men vi siger kraftsparkeme ikke undskyld', lyder det blandt andet fra Lyngvild.

I dokumentaren fortæller den dengang 14-årige Elise Andersen om, hvordan hun blev betalt 10.000 kroner for en nat med Simon Spies.

Ligeledes italesættes det også, at Spies tilbød pigerne mellem 10.000 og 35.000 kroner for at udøve vold mod dem. Det kunne blandt andet være at brække en arm.

'Nu ser jeg, at flere ansatte og tidligere ansatte i SPIES vil have en officiel undskyldning - FRA LEDELSEN. Ikke fordi ledelsen har gjort dem noget, men fordi der engang var en MEGET skøn mand, der hed Simon Spies, indleder Lyngvild sit skriv, der fortsætter:

'Ja, han var for meget, for vild, for liderlig for alt muligt - men han var det i en tid, hvor Danmark havde brug for fremdrift og nye tanker for at komme ud af 'middelalderen' - og han sprængte rammerne for det mulige.

 

Læs også

Mormor skal møde sit nyfødte barnebarn: Så opdager hun, at datteren har holdt noget skjult

 

 

Dagens Gossip