Katerina Pitzner: Stop spliden

Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix

Den danske diamantdronning langer i et opslag ud efter den stigene polarisering mellem vaccinerede og ikke-vaccinerede.

Diamanthandleren og mor til tre, Katerina Pitzner, er træt af den måde, mennesket griber situationen med coronavirus an.

Hun mener, at den stigende polarisering mellem vaccinerede og ikke-vaccinerede skader mere end selve virussen. Hun skriver blandt andet:

“Det værste Corona har bragt med sig er i mine øjne den polarisering og splid mellem mennesker, som vi oplever. Det ser ud til, at vi igen skal opleve måneder (år?), hvor vi vil se, hvor uskønt vores art reagerer, når den føler sig truet. Og vi må hver især passe på, at vi ikke også selv havner i den kollektive gryde, hvor angsten viser sit grimme fjæs, og vi pludselig mener, at det er ok at nedgøre andre for deres valg.” 

Læs også

Zoo har mistet deres største turistattraktion

Katerina mener ikke, at nogle har mere ret end andre. Problemet er, at den ene halvdel udskammer den anden i grove vendinger for at synes noget andet.

I et interview til B.T siger hun følgende:

“Jeg synes, det er så trist, at folk bliver så skrappe i deres sprog, bare fordi de er uenige,” siger hun og fortsætter:

“Under lockdown sidste år fik vi virkelig set, hvad der sker med mennesker, der er utrygge, og hvor usundt det er for os at være splittede.”

Det er altså ikke en appel til enten at vaccinere eller ikke at vaccinere. Det handler om omgangstonen. Hun slutter sit opslag med at skrive:

“Det er de, der råber højst og grimmest, der er de mest angste. Vi må ruste os med forståelse, næstekærlighed, accept af forskelligheder og mod til at tro på vores ret til vores holdning. Vi må evne at håndtere vores personlige frustration over, at vi er uenige om midlet til målet. Og så se frem til, hvordan alting vil åbenbares med tiden.

Læs også

Bekymrende tendens spreder sig: Nu skal det stoppes

Vi er ALLE til eksamen i Livets Skole lige nu og fagene er:

Mod og handling, empati og rummelighed, næstekærlighed, accept og inklusion.”

Se det fulde opslag her:

Foto: Facebook