​Kongehusekspert: Frederiks og Joachims dårlige forhold går ud over dronningen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Når dronning Margrethe i år holder sommerferie på Gråsten Slot, bliver det ikke som tidligere omgivet af familien.

I mange år har det ellers været en fast tradition, at børn og børnbørn har mødtes på det sønderjyske slot for at få taget det årlige royale familiefoto - en tradition der går helt tilbage til 1970’erne. Det skriver Se & Hør.

I år må dronningen dog se langt efter sine to sønner og deres børn, der for andet år i træk ikke optræder på et fællesfoto af kongefamilien.

Sidste år blev fotoet aflyst, da prins Henrik dengang lå på sygehuset i Aarhus og derfor ikke kunne deltage, men i år har de to prinser altså valgt at droppe traditionen helt.

Læs også

Nu skifter vejret endelig: Se hvad der venter

I stedet har kronprins Frederik besøgt sin mor på slottet i tre dage, mens Joachim slet ikke er dukket op.

Ifølge kongehusekspert og forfatter Søren Jakobsen skyldes den skrinlagte tradition både prins Henriks død, men også prinsernes anstrengte forhold til hinanden.

– Henrik var samlingspunkt, og han var ikke bare farfar, han var også en legeonkel i ordets bedste forstand. Til forskel har Margrethe aldrig været en ‘børnedronning’. Det har ikke været hendes interesse, og derfor ville det også være kunstigt, hvis hun pludselig skulle være hyggetante. Det ligger ikke til hende, lyder det fra Søren Jakobsen, der overfor Se & Hør forklarer, at Gråsten-traditionen stopper med Henriks død.

Læs også

Badegæst amok i Lalandia: Slog, sparkede og truede ansat på livet

Samtidig mener kongehuseksperten, at afbuddet fra de to prinser også skyldes deres indbyrdes forhold, der ifølge Søren Jakobsen er blevet dårligere og dårligere med årerne. Noget som også dronningen er klar over.

– Hun kan også godt se, hvilken vej det går mellem de to sønner (det dårlige forhold mellem Frederik og Joachim, red.). Hvis Margrethe kommanderede sine sønner til Gråsten, ville det blive kunstigt – og det kommer der ikke noget godt ud af, lyder vurderingen fra Søren Jakobsen.

Læs også

Købmanden Niels fandt tyv på sit lager: Nu hitter hans lumre svar på nettet

Han forklarer tilmed, at forholdet mellem brødrene og de aflyste fællestraditioner med tiden også vil gå ud over de den nye generation af prinser og prinsesser, der ikke længere har bedstefar Henrik til at holde sammen på familien.

– Afstanden mellem Frederik og Joachim vil blive større og større, jo længere der går mellem familiebegivenhederne, siger Søren Jakobsen.

Læs også

Sanser - De fleste mennesker kender de fem klassiske sanser, som giver os informationer om vores omgivelser. Der findes dog to mindre kendte sanser - læs om alle sanserne her.

Børnepenge - Ydelsen betales af staten og er skattefri. Der er dog visse betingelser, der skal opfyldes, for at få pengene udbetalt. Samtidig udbetales børnepenge automatisk til barnets mor, hvis ikke andre værge-forhold gør sig gældende.

Blodprop i benet - Hvordan opdager du en blodprop i benet? Sygdommen viser sig ved hævet eller ømme ben kan være ganske alvorlig. Her kan du læse mere om årsager og konsekvenser ved en eventuel blodprop i benet.