Kronprinsesse Mary: "Vi kommer også til at se på vores børns titler"

Foto: Shutterstock

Kronprinsesse Mary fortæller nu til DR, at man også vil overveje kronprinsparrets børns titler.

Det vakte stor opsigt, da kongehuset onsdag meddelte, at alle prins Joachims børn ville få frataget sine titler som prinse- og prinsesser. Ifølge kongehusets pressemeddelelse, så skal beslutningen ses i lyset af en beslutning fra 2016.

Her blev det besluttet, at prins Christian som det eneste barnebarn ville modtage årspenge som voksen. Og det er altså årsagen til, at dronning Margrethe har besluttet at fratage titlerne.

Læs også

8 indsatte brød ud af deres celler: Men det var ikke for at stikke af, de gjorde noget rørende i stedet

- I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder. Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer, står der i pressemeddelelsen.

Der har været mange reaktioner på meddelelsen, og selv er prins Joachim og hans børn meget kede af beslutningen. Omvendt lyder det på kronprinsesse Mary som om, at man i kronprinsfamilien er enig i dronningens beslutning. 

- Forandring kan være umådelig svær og kan gøre ondt. Det har de fleste prøvet. Men det er ikke ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige. Det er en meget svær beslutning at skulle træffe og skulle modtage, fortæller kronprinsessen til DR.

Kronprinsesse Mary fortæller desuden, at man med tiden også vil se på kronprinsparrets børns titler.

- Vi kommer også til at se på vores børns titler, når den tid kommer.

Direkte adspurgt om det betyder, at kronsprinsparrets børn også kan miste prinse- og prinsessetitlerne, siger kronprinsesse Mary:

- I dag kan vi ikke se, hvordan kongehuset kommer til at se ud, når det er Christians tid, eller når Christians tid begynder at nærme sig

Læs også

13-årige Jonathan hørte mærkelige lyde på vej til skole: Så opdager han en sort affaldspose

 

Dagens Gossip