Kronprinsesse Marys besøg aflyst i sidste øjeblik: Frygter for hendes sikkerhed

Her ses kronprinseparret ved Folketingets åbning den 3. oktober. Foto: Polfoto

Kronprinsessens rejse måtte aflyse, da det danske Udenrigsministerium mener, at det er for farligt.

I den kommende uge skulle kronprinsesse Mary og udviklingsminister Ulla Tørnæs være fløjet til det afrikanske land Senegal til et internationalt møde om børneægteskaber. 

Men den tur bliver ikke til noget, lyder det nu fra det danske udenrigsministerium i en pressemeddelese, skriver Ritzau. 

– Af sikkerhedsmæssige årsager må udviklingsministerens og H.K.H Kronprinsessens deltagelse i mødet desværre aflyses, skriver Udenrigsministeriet.

I Senegal hersker der nemlig en større terrortrussel mod hovedstaden Dakar, hvilket også har fået den amerikanske ambassade til advare amerikanere om at være forsigtige, når de besøger hoteller med mange turister samlet. 

Læs også

Nu er det sket igen: 2-årig dreng dræbt af populær kommode fra IKEA

At Danmark alligevel ikke kan deltage i mødet om børneægteskaper, ærgrer udviklingsminister Ulla Tørnæs: 

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at det ikke var muligt at deltage i mødet i Senegal. Mødet er vigtigt og Danmark bakker fuldt op om mødets formål. Men indsatsen for pigers rettigheder starter eller slutter selvsagt ikke på et enkelt møde, skriver udviklingsminister Ulla Tørnæs i meddelelsen, og lover at Danmark fortsat vil støtte op om det gode formål.  

Læs også

Forsker: Lad være med at rejse dig op for ældre i bussen

Danmark deltager i mødet som et FN-verdensmål, der har til formål at stoppe alle børneægteskaber inden 2030. 

Det er stadigvæk et stort problem i visse de afrikanske lande, hvor 55 procent af piger i Mali og 32 procent af af alle piger i Senegal bliver gift, inden de fylder 18. 

Drømmejobbet er ledigt: Få fuldtidsløn for at kæle med katte hver dag