Linse Kessler i rørende afsked: ‘Et mareridt er slut’

Foto: Polfoto/Jonas Olufson (arkivfoto)

Linse Kessler har taget afsked med hunden A-Iceberg, som er rejst hjem til Italien sammen med sin ejer.

Den populære realitystjerne Linse Kessler har været en tur i lufthavnen for at tage afsked med den italienske mand Giuseppe Perna og hans hund A-Iceberg, som nu er rejst hjem til Rom:

- Så har vi sagt på gensyn og good luck til søde Giuseppe og A-Iceberg-hundepigen. Det har været nogen lange og hårde måneder, de har været igennem. Men lige om lidt, når de lander i Rom, er det overstået, skriver Linse Kessler på sin facebookside og tilføjer:

- Et mareridt er slut, og nu ønsker vi dem alt godt i fremtiden. Goodbye A-Iceberg and Giuseppe, see you in Rome.

Linse Kessler hentyder til hele den sag, som den italienske hundeejer og hans hund har været igennem den seneste tid. En sag, som har fået stor omtale i de danske medier.

A-Iceberg er nemlig af hunderacen dogo argentino og dermed ulovlig i Danmark. Derfor ville politiet jævnfør hundeloven aflive hunden, som har været i Danmark siden slutningen af marts.

Sagen om A-Iceberg har fået blandt andet Linse Kessler på mærkerne og i medierne med en massiv kritik af hundeloven og A-Icebergs dystre fremtidsudsigter.

Læs også

Godt nyt til alle dyreelskere: Nu ændres hundeloven

Fremtidsudsigter som tidligere på måneden tog en markant drejning, da der blev indført en ændring i den danske hundelov.

Ændringen betyder, at en ulovlig hund ikke længere skal aflives automatisk, hvis dens udenlandske ejer har taget den med til Danmark i god tro.

En ændring, som blev vedtaget enstemmigt i Folketinget og trådte i kraft i sidste uge. 

Læs også

Afsløring: Danske mænd med disse navne bliver oftest tynde i toppen

Det er netop sagen om A-Iceberg, der danner baggrund for lovændringen, da det er vurderet, at ejeren uforvarende tog sin hund med fra Italien til Danmark i god tro og uden at vide, at racen var forbudt i Danmark.

Nu kan politiet i stedet for automatisk at kræve aflivning af hunden afgøre, at en ulovlig, udenlandsk hund skal sendes ud af Danmark og beslutte, at den skal bringes i pension, til sagen er afgjort.

- Vi ønsker ikke at kræve udenlandske hunde aflivet, når eksempelvis turister uden kendskab til vores lovgivning besøger Danmark og kommer til at tage deres ulovlige hund med hertil. Vores vigtigste formål med hundeloven er at skabe tryghed for borgerne og deres kæledyr, og det gør vi fortsat efter lovændringen, udtalte Esben Lunde Larsen i forbindelse med ændringen.

Læs seneste nyheder om Linse Kessler, Geggo og resten af Familien fra Bryggen her.

Linse Kesslers vrede opsang har virket: Skal til møde med ministeren