Margrethe med rørende gestus på Henriks fødselsdag: Ærer prinsen med særlig gave

Foto: Scanpix

Mandag ville prins Henrik have fyldt år. I den anledning tildeler dronning Margrethe en særlig gave til folk, der stod ham nært i hans sidste tid.

I dag må være en særlig dag for dronning Margrethe.

Mandag ville hendes afdøde mand, prins Henrik nemlig have været fyldt 84 år, men selvom prinsen ikke længere er her til at fejre dagen, så har dronningen besluttet, at fødselsdagen alligevel skal markeres.

På Det danske kongehus’ Facebookside oplyser man nemlig, at enke-dronningen i dagens anledning vil tildele en helt særlig gave til de personer, der stod Prinsen allernærmest og hjalp ham i den svære sidste tid.

Læs også

Sommeren er slut - for nu: Regn og køligere luft på vej

- Hendes Majestæt Dronningen har i dag tildelt en mindemedaille for Prins Henrik til den kongelige familie, hoffets medarbejdere og personer, der har bistået på særlig vis ved Prinsens sygdom, død og bisættelse, skriver kongehuset på Facebook.

Samtidig oplyses det, at medaljen er udført i sølv, med krone og er på aversen præget med Dronningens portræt og indskriften ‘Margarea II - Regina Daniæ' (Margrethe 2., Danmarks dronning, red.). 

På reversen er medaljen præget med Prins Henriks kronede monogram og indskriften ’11.6.1934 – 13.2.2018’.

Læs også

H&M-ekspedient stoppede 26-årig kvinde med barnevogn: Under dynen lå noget anden end en baby

Medaljen bæres i rødt krydsbånd med en bred hvid midterstribe mellem to smalle guldstriber og i rækkefølge forud for tidligere tildelte erindrings- og mindemedailler.

Prins Henrik døde på Fredensborg Slot tirsdag 13. februar i år.

Herunder ses kongehusets Facebook-opslag fra tidligere i dag, hvor man informerer om mindemedaille.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip