Margrethe slog i bordet: Prinserne skal arbejde mere

Arkivfoto.

Kronprins Frederik og prins Joachim har arbejdet usædvanligt meget i det forgangne år.

Både Kronprins Frederik og prins Joachim trak arbejdstøjet på i 2017. 

Prinserne arbejdede begge væsentligt mere end i det forgangne år, og ifølge kongehusekspert Søren Jakobsen skyldes det, at dronningen har slået i bordet. 

Det skriver Se og Hør

Læs også

Se de søde par-billeder: Fie Laursen viser sin nye kæreste frem

Tidligere har prinserne jævnligt været kritiseret for at lave for lidt for deres årlige millionapanage. Men det har de tilsyneladende gjort noget ved, for i forhold til året forinden satte prins Joachim arbejdstiden op med 40 procent, og kronprins Frederik har næsten fulgt trop, skriver ugebladet. 

Men det er der en helt særlig årsag til, mener Søren Jakobsen, som er forfatter og ekspert i kongehuset. 

– De bliver nødt til at vise, at de er til for befolkningen og skatteyderne. Hvis de ikke lever op til deres rolle, holder kongehuset ikke 1000 år mere. De skal præstere noget mere, end de har gjort, for det har altså været for tilbagelænet, siger han. 

Søren Jakobsen er overbevist om, at dronningen har givet sine sønner en opsang. Det skyldes blandt andet, at pensionerede og helbredssvækkede prins Henrik ikke længere er i stand til at passe sine offentlige opgaver i samme omfang som tidligere. 

Men det er ikke kun prins Henrik, som er nødsaget til at tage reducere arbejdet. Det har dronningen nemlig også selv, mener Søren Jakobsen:

– Hun har også et behov for aflastning. Hun er en dame, der fylder 78, og der er to raske, unge mænd til stede, så det er helt naturligt, at hun beder dem om at tage en større del af læsset, fortsætter han.

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Mens kronprins Frederik årligt modtager 18 millioner kroner i apanage, modtager hans lillebror Joachim 3,5 millioner kroner for atbejdet med at passe kongehusets officielle pligter. 

Politiet advarer: 'Det vælter ind med anmeldelser om færdselsuheld'

 

Dagens Gossip