Nadia Shila i retten for svindel: Nu er dommen faldet

Skrevet af Nils Würtzenfeld

17/05/2018
Den tidligere 'De unge mødre’-deltager er torsdag blevet dømt ved Retten i Næstved.

Dagens topnyheder

Efter en fire dage lang retssag faldt der torsdag dom over den tidligere reality-deltager Nadia Shila og hendes mor Heidi ved Retten i Næstved.

Det var en enig domsmandsret, der valgte at idømme Nadia Shila Petersen seks måneders ubetinget fængsel, mens moderen Heidi Pedersen blev idømt fire måneders ubetinget fængsel. Det skriver Realityportalen, som var til stede ved Retten i Næstved.

22-årige Nadia Shila og 47-årige Heidi Pedersen, stod begge tiltalt for en lang række tilfælde af bedrageri, databedrageri og dokumentfalsk - alt i alt 73 forhold vedrørende svindel for omkring en kvart million kroner.

Hverken mor eller datter var dog som bekendt til stede ved retsmøderne, da de begge er flyttet til USA - efter eget udsagn for at slippe væk fra faren til Nadia Shilas barn, Kyle, som sidenhen er blevet tvangsfjernet fra den unge mor.

Via sin advokat havde Nadia Shila før retssagen erkendt 21 forhold af bedrageri.

Oprindeligt gik anklageren Mariam Khalil efter en dom på 12 måneders ubetinget fængsel til Nadia Shila og seks måneders ubetinget fængsel til hendes mor.

Imens argumenterede Nadia Shilas advokat for, at hans klient kun burde få mellem to og tre måneders betinget straf for de forhold, hun har erkendt.

Dommen betyder også, at Nadia Shila og moderen skal betale sagsomkostningerne i forbindelse med retssagen. Derudover skal de beslaglagte midler fra Nadia Shilas konto, som blev anskaffet ved svindel, bruges til at betale erstatning til de folk, som blev snydt af mor og datter. Dette beløb lyder på 230.000 kroner.

Nadia Shila bor i dag i USA sammen med sin nuværende kæreste, den HIV-smittede Jeremy, og deres fælles barn Hope.

Også moderen er flyttet med, og derfor kan der være lange udsigter til, at mor og datter skal afsone de straffe, de torsdag blev idømt.

- For det første skal dommen lige forkyndes for dem, og det har jo tidligere vist sig at være problematisk. Derefter skal de fortælle, om de vil modtage dommen eller anke den, fortæller anklager ved Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, Mariam Khalil, til EB.dk, og fortsætter:

- Hvis de vælger at modtage den, men ikke dukker op til afsoning, kan man herefter anholdes eller efterlyses. Men det er op til kriminalforsorgen, hvordan de vil gøre det, lyder det.