Nikolaj Lie Kaas afslører: Jeg er færdig som Carl Mørck

Emil Ryttergaard

387 uger siden

|

06/02/2017
Efter lang tids tovtrækkeri mellem Zentropa og Jussi-Adler Olsen, fortæller Nikolaj Lie Kaas nu, at han er færdig med at spile Carl Mørck i Afdeling Q-filmene.

Dagens topnyheder

Når Jussi-Adler Olsens bøger om Afdeling Q fremover skal filmatiseres til det store lærred, så bliver det ikke længere med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen. 

Til Robert-prisuddelingen søndag aften svarede skuespilleren endelig på kritikken fra bogens forfatter og erkendte, at det er slut, skriver BT

- Når jeg har indspillet ’Journal 64,’ så er det slut. Jeg er ærgerlig over, at Jussi Adler-Olsen har været utilfreds med den måde, vi har fortolket Carl Mørck på. Jeg forstår ham ikke, fordi jeg synes, vi har meget at være stolte af, siger den 43-årige skuespiller. 

Siden sommer har der været diskussion mellem bøgernes forfatter og filmselskabet Zentropa om Nikolaj Lie Kaas og filmenes fortolkning af karaktererene, som Jussi Adler-Olsen ikke lægger skjul på, at han ikke bryder sig om. 

Den næste film i rækken skal indspilles i løbet af i år og får herefter premiere i 2018. 

Derefter overtager Nordisk Film rettighederne til bogserien fra Zentropa og her forventes det, at Jussi Adler-Olsen får mere indflydelse på filmene. Blandt andet skal der altså findes en ny Carl Mørck. 

Uanset hvad skal filmen nok blive et hit, for der bliver solgt dobbelt så mange billetter til danske end internationale film, når danskerne går i biografen.