Nøgen Anne Gadegaard slikker sol: Hvorfor må jeg ikke ligge topløs?

Anne Gadegaard mener, at danskerne er kropsforskrækkede. Foto: Polfoto/ Mogens Flndt

25-årige Anne Gadegaard mener, at det er blevet alt for unormalt at ligge topløs i det offentlige rum - og det ærger hende. Vi har ingen grund til at være så kropsforskrækkede.

Det er langt fra alle kvinder, der bryder sig om det. 

Når man slikker sol på en strandstol eller på et håndklæde i sandet, så kan det være fristende at smide bikinitoppen og ligge topløs.

Den tanke havde den 25-årige sangerinde Anne Gadegaard også, da hun lå i solen og blev varmet igennem forleden.

Hun holder netop nu ferie i den sydspanske by Malaga, og det har givet hende anledning til at undre sig over, at det ikke er normalt at ligge topløs, skriver hun på sin blog. 

- Jeg vil helst kun være iført trusser, når jeg ligger i solen. Om det så er i Danmark eller Spanien, på en tagterrasse eller på stranden. Men når jeg ligger mig ned på stranden kunne jeg aldrig drømme om at ligge i hverken g-streng eller topløs. Og jeg synes det er ærgerligt, at det ikke bare er normalt, skriver Anne Gadegaard.

Læs også

Hun har diskuteret emnet med sine veninder, som er meget enige med Anne Gadegaard og selv smider det meste, når de soler sig. De har intet problem med at ligge topløse.

Men selvom Anne Gadegaard selv føler sig udsat og bange for at få taget billeder af sin nøgne krop, når hun ligger i solen med bare bryster og bagdelen fremme, så opfordrer hun alle til at få et mere naturligt forhold til deres egne og andre menneskers nøgne kroppe:

Læs også

Adidas til Jim Lyngvild: Stop med at gå i vores tøj

- Nøgenhed jo ikke så slemt. Folk gør det bare til, at det ikke er normalt. Hvorfor er man så bange for nøgenhed? I en verden hvor alting er blevet så tilgængeligt på nettet, hvorfor er vi så blevet mere kropsforskrækket? skriver Anne Gadegaard. 

 

Se det ucensurerede billede på Anne Gadegaards blog her

Mener du også, at danskerne bør være mindre kropsforskrækkede på stranden og ved poolen? Deltag i debatten på Facebook.

11-årige Michelle fik sin menstruation. Et par uger senere kalder hun på sin mor fra badeværelset.

For flere nøgne kvinder klik her.