Overrasket Christian Fuhlendorff: Det var en øjenåbner

Foto fra DR-programmet: Fuhlendorffs store sofaeksperiment (1:3) - Kampen mod skridttælleren. Foto: DR / Christian Korsager Mud.

Der blev skruet helt ned for blusset.

DR har i 2021 valgt at køre et bevægelsestema ’Sammen i bevægelse’, som i løbet af året sætter ekstra fokus på motion og vores kroppe.

Læs også

En del af DR i mere end 30 år: Nu er det måske slut

I den forbindelse laver komikeren Christian Fuhlendorff programmet Fuhlendorffs store sofaeksperiment.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Her bliver der skruet helt ned for blusset, Christian Fuhlendorff flader ud på sofaen, går kun 1500 skridt om dagen og bevæger sig generelt så lidt som muligt.

Programmet undersøger den måde, som en inaktiv livsstil påvirker os psykisk og fysisk.

Det har været en øjenåbner for komikeren, hvor meget motion rent faktisk fylder i hans hverdag.

“Jeg opdagede, hvor meget jeg går normalt. Når jeg laver podcast, vader jeg rundt mange kilometer hver eneste uge. Uden det bragede det rundt, og jeg oplevede humørsvingninger, blev træt og dvask og sov 10-12 timer i døgnet. Jeg vidste ikke inden forsøget, at bevægelse var så vigtigt for mig,” siger han.

“Ikke en skid”

På sin Instagram-konto afslører Christian Fuhlendorff, at han er akuel i programmet.

“Den seneste stykke tid har der ikke været så meget at lave. Jeg har mest ligget derhjemme. Så ringede DR og sagde, vi har noget arbejde til dig, og jeg var sådan, ‘YES! Hvad skal jeg lave?’ og de svarede, ikke en skid.”

I den anden ende

I den anden ende af skalaen præsenterer DR også programmet Høgh og Astronauten – min krop til grænsen. 

I dette program møder den danske astronaut Andreas Mogensen og tv-værten Josefine Høgh seks danskere, som dyrker ekstremsport. De kaster hver især værtsparret ud i hæsblæsende udfordringer og ekstraordinære situationer, som skal gøre dem klogere på kroppen og deres egne grænser.

Begge programserier har premiere på DR1 torsdag den 6. maj klokken 20.00 og 20.30 - og kan også ses på DRTV fra torsdag morgen. 

Læs også

TV 2-par afslører: Sådan mødte vi hinanden