Prins Henriks tilstand alvorligt forværret: Her er Alexandras reaktion

Foto: Ritzau Scanpix (arkivfoto)

Fredag morgen meddelte Kongehuset, at prins Henriks tilstand er alvorligt forværret. Det vækker bekymring hos hans tidligere svigerdatter grevinde Alexandra.

Fredag morgen meddelte Kongehuset, at prins Henriks tilstand er blevet alvorligt forværret. Derfor var kronprins Frederik på vej hjem fra Sydkorea, for at være ved sin fars side.

Prins Henriks tilstand vækker også bekymring hos hans tidligere svigerdatter grevinde Alexandra.

Det skriver BT.

Læs også

Henriks bror om prinsens tilstand: Et spørgsmål om uger

På vegne af grevinden oplyser Alexandras sekretær, at hun og børnene er meget berørte over situationen:

- Prins Henrik betyder, og har altid betydet utroligt meget for dem alle tre både som en omsorgsfuld og nærværende grand pap. Men også som en støttende, humoristisk og livsglad svigerfar/ven for Grevinden, skriver sekretæren til BT. 

Da grevinde Alexandra og prins Joachim blev gift i 1995, blev hun også Henrik og Margrethes første svigerdatter. Siden skilsmissen i 2005, har hun bevaret en tæt forbindelse til kongefamilien.

Læs også

Prins Henriks tilstand alvorligt forværret: Frederik haster hjem fra Sydkorea

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar. For omkring en uge siden blev det offentliggjort, at han blandt andet var blevet undersøgt for en tumor i sin venstre lunge.

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har siden søndag den 28. januar været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet, skrev Kongehuset i en pressemeddelelse og tilføjede: 

- Prins Henrik vil i dag blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion. Efter endt behandling vil Hans Kongelige Højhed tage ophold på Fredensborg Slot.

Læs også

Prins Henrik indlagt: Undersøgt for tumor

Prins Henrik opholdte sig i starten af året i Sharm El-Sheikh i Egypten, da han måtte indlægges og flyves hjem til Danmark for yderligere undersøgelser.

83-årige prins Henrik var desuden indlagt i sommer, hvorefter Kongehuset i efteråret meddelte, at han lider af demens.

- Det er med inderlig beklagelse, at Hendes Majestæt Dronningen har bedt Hofmarskallen meddele: I forlængelse af et længere udredningsforløb og senest en række undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren har et specialistteam ved Rigshospitalet nu konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens, lød det i en pressemeddelelse fra Kongehuset, som de sendte ud i starten af september 2017.

Prins Henrik pludselig indlagt på Rigshospitalet - nu fortæller hans gode ven om årsagen

Seneste nyheder

Nyheder - Få seneste nyheder fra hele Danmark her på Dagens.dk. Vi følger nyhedsstrømmen 24 timer i døgnet og bringer seneste nyt.

Gossip - Kun det bedste sladder om de kendte finder vej til gossip-side. Vi skriver om danske kendisser, men også om de største udenlandske hollywoodstjerner.

112 - Krim fylder meget i det daglige nyhedsbillede. Her på Dagens.dk vil du også finde dagens vigtigste 112 historier.

Sundhed - Hvordan er det lige det går med din sundhed? Måske kan du finde en artikel nedenfor, hvor vi er gået i dybden med forskellige sundhedsproblematikker, der bekymrer danskerne.

Kendte danskere - Med fremkomsten af radio og tv var der flere, der blev eksponeret og særligt radioen gjorde, at der var mange forskellige radiokanaler, der kunne promovere forskellige danskere og gøre dem kendte i den brede befolkning. Det var nok her, at de første kim blev lagt til at ikke-eliten kunne skabe sig et navn som kendte. I dag er der med internettet og  mange konkurrerende tv-kanaler kommet helt nye muligheder for at være kendt. På denne side kan du finde meget mere om de danske kendisser.

 

Dagens Gossip