Prins Joachim taler ud om mørk periode: ‘Hvad er jeg overhovedet værd som menneske?

Foto: Polfoto (arkivfoto)

Prins Joachim var igennem en svær periode, da han lod sig skille fra grevinde Alexandra. Nu taler ud om den vanskelige tid i en ny tv-dokumentar.

Det var en vanskelig tid for prins Joachim, da han lod sig separere fra daværende prinsesse Alexandra for 13 år siden - tilbage i september 2004.

Prins Joachim omtaler tiden som en ‘mørk periode’ i sit liv, som strakte sig over et forløb på flere år.

Det afslører prins Joachim ifølge TV 2 i tv-dokumentaren ‘Den anden prins’.

Læs også

Alexandra taler ud om skilsmissen: Sådan har jeg det med Joachim

- Jeg vidste ikke, hvad morgendagen ville bringe. Jeg vidste ikke, om der lige pludselig ville være en åbenbaring for mig, og så kan der godt komme en masse tvivlsspørgsmål ind. Jeg prøvede at se: ‘Hvad er jeg overhovedet værd som menneske?, udtaler prins Joachim i dokumentaren.

Prins Joachim forklarer, hvordan han langsomt stykkede en verden sammen med hjælp fra sine ganske få nære venner. Efter et par år begyndte han at se lidt lysere på tilværelsen.

Prins Joachim var det første danske kongehusmedlem i mere end 100 år, der lod sig separere fra sin hustru. En stor beslutning for både prinsen og det danske kongehus.

Læs også

Prins Joachim afviser onde rygter mod sin far

Derfor stillede prins Joachim sig selv en masse spørgsmål og overvejede nøje, hvad prisen for hans skilsmisse ville være - for ham selv og familien, men også for kongehuset og det, det repræsenterer for landet.

Prins Joachim beskriver skilsmissen mellem ham og Alexandra som uundgåelig. Det fraskilte par har ikke udtalt sig ret meget om skilsmissen og gjorde meget ud af at beskytte deres børn.

For nylig udtalte grevinde Alexandra sig dog også om skilsmissen fra Joachim. Hun kaldte deres skilsmisse for ‘lykkelig’ og understregede, at de to har et rigtig godt forhold til hinanden.

Læs også

Royale eksperter: Joachim ville være en bedre konge end Frederik

Derudover forklarede hun, hvordan hun talte med børnene og hendes og prins Joachims brud:

- Det er klart, at man ikke skal sige til dem, at det bliver fantastisk, for det bliver det ikke. Man har revet deres verden i to dele, men man skal gøre det bedste, man kan i den givne situation, og man skal være overbevist om, at det valg, man har taget, er det rigtige, udtalte Alexandra til Realityportalen.

I 2005 mødte prins Joachim Marie Cavallier, som han blev gift med i 2008. De to har sammen fået to børn - nemlig prins Henrik og prinsesse Athena. 

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

Dermed er prins Joachim far til fire, da han har børnene prins Nikolai og prins Felix fra sit ægteskab med grevinde Alexandra.

Du kan se ‘Den anden prins’ onsdag den 27. december klokken 20.00 på TV 2.

Prins Joachim føler sig misforstået af danskerne: ‘Jeg er ikke, som I tror’

 

 

Dagens Gossip