Uffe Buchard taler om ud stort tabu: "Den kamp vil jeg rigtig gerne være med til at kæmpe"

Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix

Uffe Buchard afslører et tabu, han gerne vil kæmpe for at aftabuisere.

Med alderen sker der mange ting. Kroppen forældes som følge af livets slitage. Hørelsen er for mange et område, som med alderen bliver et problem.

Det er et område, som for mange er tabubelagt, da det ofte forbindes med alderdom. Sådan behøver det dog ikke at være.

 

Læs også

Stor supermarkedskæde indfører rabat til kunder, der arbejder i disse erhverv

Nedsat hørelse kan blandt andet opstå hvis man er omgivet af høje lyde over længere tid. Designeren Uffe Buchard bruger også høreapparat. Han er ikke bange for at stå ved, at han i en alder af 55 år bruger høreapparat.

Det deler han på sin Instagram, hvor han samtidig også fortæller, at han er i et samarbejde med firmaet Signia, der producerer det høreapparat, han har valgt at få.

»Der er alt for mange, der skammer sig over deres høretab fordi det af en eller anden årsag forbindes med alderdom og ultimativt forfald. Høretab stigmatiseres på en helt anden måde end eksempelvis nedsat syn, som karakteriseres som ‘normalt’. Men altså – jeg ser bedre end en havørn!« lyder det indledningsvist fra designeren.

Uffe Buchard vælger at sætte fokus på høretab og sin egen brug af apparatet, fordi han mener, der er et tabu involveret i brugen af høreapparat. 

»Det narrativ, vi generelt i samfundet har vænnet os til at benytte, så snart det handler om høretab, er det, der er problemet. Og det er årsagen til, at alt for mange lever med et accelererende høretab, som de ikke får gjort noget ved,« mener Uffe Buchard.

For Uffe Buchard handler det nu om at fjerne tabu omkring høreapparat. Og denne kampe er ifølge Uffe Buchard selv en kamp, som han gerne vil være en del af.

»Nu skal vi bare afmystificere og afstigmatisere høreskaderne og anerkende dem for hvad, de er. Den kamp vil jeg rigtig gerne være med til at kæmpe!«

Foto: Instagram

 

Dagens Gossip